Онлайн книжарница

петък, 6 януари 2012 г.

Продължение на Blade Runner


Режисьорът Ридли Скот е на път да се върне към научната фантастика по забележителен начин. Той току-що завърши снимките на "Прометей", който ще излезе през юни 2012 г. А по-рано тази година обяви, че ще режисира продължението на Blade Runner. Какво повече може да иска всеки фен на научната фантастика?
Ридли Скот разкри, че дългоочакваното продължение на Blade Runner няма да бъде римейк или заснемане на допълнителни сцени към оригинала. Режисьорът каза, че новият му филм ще бъде пълнокръвна втора серия, и че търси писатели, които могат да му помогнат със сценария.
"Мисля, че съм близо до намирането на писател, който би се справил. Ще бъде доста дълъг път, наистина."
Blade Runner е създаден по романа на Филип К. Дик "Сънуват ли андроидите електрическа овца?" и като филм на Скот, не предлага романтична гледка на бъдещето.
"Въпреки че хората мислят, че Рик Декард е готин Филип Марлоу, изигран от Харисън Форд ... филмът разказва много за човечността."
Със сигурност ще гледаме "Прометей" на Ридли Скот много по-рано от продължението на Blade Runner. Точната дата на започване на снимките на Blade Runner 2 ще бъде упомената скоро.
Можете да разгледате официалния сайт на филмa "Прометей" тук:
http://www.prometheus-movie.com/%20%20


Източник:
http://sciencefictionworld.com/

Няма коментари: