Онлайн книжарница

неделя, 5 януари 2014 г.

Рецензия на "Бъдете силни 365 дни в годината" от Деми Ловато


Това е една прекрасна книга. Най-хубавото в нея е, че е написана на разбираем език. Тя е понятна и за деца на 10 години, а също и за столетници. В това положително четиво няма сложни психологически термини. Всичко е поднесено чудесно, превъзходно и мотивиращо.
Страниците в книгата не са номерирани. Всяка една глава е положителна мисъл за съответния ден от годината. Започва от 1 януари и свършва на 31 декември.
Клише е ако кажа, че "Бъдете силни 365 дни в годината" ще промени живота ви изведнъж. Звучи невероятно. Но книгата все пак ще го направи. Постепенно и бавно.
Деми Ловато е само на 21 години. Но е преминала през наистина много перипетии в живота си. Освен това е изключително талантлива. Тя е певица, актриса и текстописец. И човек с невероятна дарба да претсътворява всичко измислено от нея, а също така прочетено или чуто, в положителни мисли.
Книгата е построена по следния начин: най-отгоре е написан ден от годината. Следва дадена мисъл. После има няколко пояснителни изречения какво всъщност означава въпросното разсъждение. И най-отдолу на страницата е написана ЦЕЛТА, която можем да постигнем ако го разберем и следваме по правилния начин.
Най-много ми харесаха цитатите от Пабло Пикасо. За мен те са и най-мотивиращи.
Най-смирени и внушаващи състрадание са цитатите от Буда и Майка Тереза.
Понеже както вече казах, авторката Деми Ловато освен всичко друго е и певица, тя е включила в книгата си и позитивни разсъждения на нейни колеги - Джон Ленън, Тюпак, Лейди Гага и Майли Сайръс.
Голямо впечатление ми направи, че Деми е добавила и 4 цитата от Мерилин Монро, които е пресътворила по нейния си своебразен начин в положителни цели. Все пак бих желал да се пошегувам. Ако Мерилин Монро спада към най-великите мислители на човечеството, предлагам Алберт Айнщайн да бъде обявен за най-красивия мъж на всички времена.
Не бих желал да си мислите, че авторката е построила прекрасна, променяща човешкото съзнание книга около чужди сентенции. Около една трета от цитатите с които започва всяка глава са си лично на Деми Ловато.
Най-красиви в книгата са размишленията на Уолт Уитман, Емили Дикинсън, Джон Кийтс и Ралф Уолдо Емерсън.
Направи ми впечатление и енциклопедичната ерудираност на авторката. В "Бъдете силни 365 дни в годината" са включени разсъждения на Иван Тургенев, Райнер Мария Рилке, Конфуций и Огюст Роден.
Има и цитати от Библията, а също така и от неизвестни автори. За един от тях Деми казва, че го чула по време на проповед и бил толкова позитивен, че веднага го запомнила.
Аз ще науча наизуст всеки един цитат от тази книга. Защото съм убеден, че ще промени живота ми.
Съветвам ви да го направите и вие.

Купете "Бъдете силни: 365 дни в годината" тук:
http://egmontbulgaria.com/knigi-3/biografii-i-knigi-na-zvezdi-ot-shoubiznesa-254/badete-silni-365-dni-v-godinata-2023.html

Няма коментари: