Онлайн книжарница

понеделник, 24 февруари 2014 г.

Да защитаваш Джейкъб - Уилям Ландей


За книгата

Този роман съперничи на най-доброто, написано от Скот Търоу и Джон Гришам!
Буклист

Анди Барбър е прокурор от две десетилетия. В съдебната зала е ненадминат. Щастлив е в дома си със съпругата си Лори и сина си – четиринайсетгодишния Джейкъб.

Но тихото предградие, където живеят, е потресено от небивала жестокост. Едно момче е убито с нож насред парка. Случва се и нещо още по-стъписващо – обвинен е синът на прокурора, стеснителният, затворен в себе си и загадъчен Джейкъб.

Като всеки родител Барбър вярва в невинността на Джейкъб. Но положението му става все по-тежко, заклеймяващите доказателства, съмненията, разпадащият се брак, погнусата на съседите. Делото заплашва да унищожи семейството на прокурора.

Върховното изпитание за всеки родител е докъде е готов да стигне, за да защити своето дете. И колко добре го познава? За Анди Барбър, мъж с желязна воля и мрачна тайна в миналото, това е изпитанието,което го връхлита като ураган!

Романът на Ландей е изключително сериозна, приковаваща вниманието история, която трябва да бъде прочетена от колкото може повече хора. Краят е напълно непредсказуем, но толкова правдив... и толкова мъчителен.

Няма коментари: