Онлайн книжарница

петък, 21 март 2014 г.

Зад затворени врати - Шанън Макена


Какви са тези затворени врати!? Затвор, лудница или собственото мировъзрение, което те кара да застанеш на една или друга барикада на обществото.
Книгата е безкрайно увлекателна, защото ни среща с хора, способни на любов, но и на убийство, запознава ни с най-висшите и най-долните човешки страсти.
Действията на героите се движат от два основни мотива - едните от алчност и злодейство, а другите от обич и желание за възмездие.
Не е чудно, че героинята стига до заключението:
"Ако бе научен важен урок през последните няколко седмици, то той беше, че в объркания си живот човек може да се срамува от хиляди неща само не и от това, че е обичал някога."
До този извод стига героинята на романа след страшните премеждия, които заплашват дори живота и. Книгата е завладяваща със силата на героите, с тяхната целеустременост, с готовността им да се жертват, за да спасят от гибел своите близки, или да отмъстят за смъртта на други. Изключително напрежение, сблъсъци между силни характери, които преследват своите цели.
Детството на Сет и Джес е трудно, но те, децата на наркоманка и алкохолок, израстват достойни хора, интелигентни, въпреки детските лудории стават полицаи и се грижат за обществото. Умни, добри момчета, които откриват, че в света на възрастните злото е неизкоренимо.
Смъртта на Джес сякаш счупва душата на Сет и той решава чрез убийство да отмъсти за своя брат. Сюжетната линия се усложнява от чара на Рейн, която покорява сърцето на Сет.
Сблъсъците на жестокост и доброта, любов и омраза, алчност и човечност са непрекъснати. Парите са такава сила, че предизвикват разврат, хамелеонщина и предателство. Именно заради пари действащ полицай се свързва с мошениците и изпълнява кървави поръчки. Той затъва в престъпления и се уплашва, че децата му могат да станат изкупителни жертви.
Но най-трепетни, интригуващи са отношенията между Сет и Рейн - два силни характера, които се стремят към чиста любов, но и лична свобода. Личните им истории са изпълнени с тежки преживявания, но сърцата им остават чисти. Страстна любов, подозрения, неверие, но и готовност за саможертва в защита на другия. На хубавата жена аргументи не и трябват, но преданост и чистота на душата са необходими, за да има истинска любов. Объркана е Рейн, кой е баща и, кой е неговият убиец и едва когато чичо и посреща куршума предназначен за нея, тя разбира, че Питър я е обичал бащински, а може и да и е баща. Омразата и към него изчезва и тя пролива сълзи на обич и страдание за този закоравял злодей.

Купете Зад затворени врати тук:
http://egmontbulgaria.com/knigi-3/img-src-http-staticegmontbulgariacom-uopng-align-center-border-0-romantichni-romani-376/img-src-http-staticegmontbulgariacom-uotrpng-align-center-border-0-nbsp-nbsp-romantichen-trilar-372/1-zad-zatvoreni-vrati-2103.html

Няма коментари: