Онлайн книжарница

петък, 23 май 2014 г.

ТИ си промяната - Росица Вакъвчиева


Харесвам писатели, помагащи на хората да осъзнаят, че са способни да превърнат в реалност неща, които са считали за невъзможни. Росица Вакъвчиева е именно такава авторка. Само в обем от 300 страници тя е успяла да синтезира най-важното, което трябва да знаем за положителното мислене. Роси има необикновено широки познания за личностното развитие. Тя е упоменала автори, които редовно чета и мога да цитирам дословно, писатели чиито имена само съм чувал, и мотиватори, които до момента ми бяха напълно неизвестни. Голямото предимство на тази книга е, че нейната създателка също е човек, който вдъхновява. Разсъжденията и ни помагат да преодолеем всичко, което ни е било втълпявано по един или друг начин; ако вникнете достатъчно в думите на Роси можете да промените не само мислите си, но и живота си:
"Вие сте творецът, вие сте играчът. Няма никой, който да ви каже как, никой, който да ви упрекне или да ви държи сметка, никой, който да ви каже, че не може. Няма правила.Вие определяте всичко."
ТИ си промяната
Другото, което ми допадна, е че авторката е успяла по разбираем за всички начин да цитира и да ни предаде най-важното от ученията и мислите на Дийпак Чопра, Орлин Баев, Естер и Джери Хикс, Ронда Бърн, Дейл Карнеги, Вадим Зеланд, Джон Кехоу, Луиз Хей и доста други светила в областта на позитивното мислене. Имам предвид, че е много важно някои цитати и понятия за успеха и сбъдването на мечтите да са понятни за обикновения читател. Въпреки, че от години чета подобна литература, мога да си призная, че понякога се затруднявам от някои термини, които обаче Роси Вак ни поднася по най-лесно смилаемия начин.
От тази книга научих какво означава логотерапия:
"За разлика от психоанализата, насочена към миналото на човека и освобождаването му от негативни чувства и стари модели, логотерапията е насочена към бъдещето и по-точно към откриване на смисъл."
Просто информативно, и тъй като съм запален читател на всякакви книги бих желал да ви осведомя, че един позитивен човек може да открие мотивираща мисъл дори и в Терминатор 2: Страшния съд:
"— Няма значение — каза Джон и се отказа от обясненията — О̀кей, казал е, че бъдещето не е фиксирано. Няма съдба извън това, което сами направим за себе си."
"ТИ си промяната" е четиво, което ще ви помогне да се освободите от всички ваши страхове и задръжки, да не се притеснявате за утрешния ден, а да го очаквате с радост; да си "поръчвате" каквото желаете от Вселената и да бъдете вътрешно убедени, че ще се изпълни; да осъзнаете, че това, което излъчвате най-често и най-мощно е всъщност това, което ще привлечете.
Казано на жаргон тази книга е способна да ви "рестартира системата" в положителния смисъл на думата, ако сте достатъчно интелигентни и съзнанията ви са отворени.
Мислех да завърша ревюто с думи измислени от мен: Винаги и където и да сте има приятна музика и вие си решавате дали да я чуете.
По-късно обаче прецених, че Росица Вакъвчиева е най-добрата българска авторка в областта на положителното мислене и е по-удачно да предложа цитат от нея. Нейните думи са убедителни, положителни, вдъхновяващи и мотивиращи:
"Нека просто изхвърлим злото и изберем Доброто, Позитивизма, Любовта, Радостта."
Купете "ТИ си промяната" тук:
http://www.colibri.bg/knigi/631/rosi-vak-ti-si-promqnata

Няма коментари: