Онлайн книжарница

понеделник, 25 август 2014 г.

ЕГМОНТ ще издава първите официални книги с марката на световната гейминг сензация Minecraft


„Наръчник за начинаещи” ще зарадва феновете през ноември

ЕГМОНТ с удоволствие съобщава, че стартира издаването на книги по световната гейминг сензация Minecraft. Съдържанието на изданията е разработено ексклузивно и в тясно сътрудничество със създателите на феномена – шведската компания Mojang, както и с участието на заклети фенове на играта. Книгите, предназначени за деца на възраст над 9 години, съдържат подробни обяснения за изграждането на великолепни конструкции и проекти и ценни съвети от експерти, сред които и от създателя на играта – Ноч.
Първата книга, която водещото издателство за детска литература ще предложи на многобройните млади фенове, е официалният „Minecraft: Наръчник за начинаещи”. Изданието въвежда в правилата на популярната игра и ще се превърне в ценен помощник за всеки, решил да усвои тънкостите на необятния й виртуален свят.
Феноменът Minecraft е носител на множество награди, сред които престижната BAFTA (отличие на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство), Indie of the Year за 2010 г. и Игра на годината за 2012 г. според National Academy of Video Game Testers and Reviewers Corp. Официалната фейсбук страница на играта има над 10,5 милиона фена, последователите в Twitter са 500 хиляди.
„Щастливи сме, че работим по толкова вълнуващи проекти и ще зарадваме българската Minecraft общност с официалните книги по играта, насърчаваща въображението и пространственото мислене. Развитието на силни дигитални марки в издателски продукти е сред стратегическите приоритети на „Егмонт”. То отговаря и на тенденциите към все по-голямо обвързване и преливане на съдържание между различните медийни платформи”, споделя Велизара Добрева, изпълнителен директор на „Егмонт” в България.
Карл Манех, изпълнителен директор на Mojang, добавя: “Вълнуваме се, че съвместно с „Егмонт” създаваме ексклузивно и атрактивно съдържание за нашите фенове.”
Към края на юли тази година, само 9 месеца след старта на издателската програма на „Егмонт”, в световен мащаб са отпечатани над 7,6 милиона официални книги с марката Minecraft. В редица държави заглавията заемат водещи позиции сред най-продаваните книги за деца.
Издателската програма стартира с четири наръчника:

Minecraft: НАРЪЧНИК ЗА НАЧИНАЕЩИ
Книгата е предназначена за тези, които за първи път навлизат в играта и се озовават сами в мистериозен нов свят, изпълнен с опасности. Имат няколко минути да намерят храна и подслон, преди слънцето да залезе и да се появят страшните чудовища, които ги преследват. Няма страшно! „Наръчник за начинаещи” ще спаси живота им, като предостави незаменими знания, които ще им помогнат с лекота да стигнете до следващото ниво.

Minecraft: THE REDSTONE HANDBOOK
Тази книга ще помогне на феновете да усвоят един от най-комплексните елементи в Minecraft – червения камък и свързаните с него вериги, ретранслатори и механизми.

Minecraft: THE COMBAT HANDBOOK
Наръчникът ще научи почитателите на играта как да се защитават от неприятелски атаки и врагове в Minecraft с подробни обяснения за изграждане на укрепления, капани, майсторене на брони и оръжия.

Minecraft: THE CONSTRUCTION HANDBOOK
Тази книга ще представи и покаже всички невероятни творения, които хората строят в Minecraft, а феновете ще бъдат вдъхновени за грандиозни нови проекти.

* * *

За Minecraft

Създадена през 2009 г. в Швеция Minecraft е независима видеоигра от типа sandbox (вид игра с минимални ограничения за играчите – те се движат свободно и имат възможност да променят виртуалния свят). Към момента продажбите на Minecraft версията за компютри достигат 16,5 милиона. Общо за всички платформи към края на юни тази година са продадени почти 54 милиона игри, което затвърждава мястото й на най-продаваната игра на всички времена.
Minecraft е фокусирана върху създаването и изграждането на конструкции от различни по вид блокчета в 3D свят. В публичната си версия тя има два основни режима на игра. В Творческия режим (Creative) играчът разполага с неограничени ресурси за създаване и проучване. В режим Оцеляване (Survival) играчът трябва да набавя ресурсите си сам и да се грижи за своето здраве и живот, като се защитава от неприятели. Съществуват и други режими – Hardcore, Adventure, Spectator.
Версията за самостоятелна игра често е описвана като „виртуално лего със зомбита”. Успехът на Minecraft в световен план е толкова голям, че създателите на играта от Mojang предлагат на датската компания да създаде лего, вдъхновено от нея, като за 3 дни фенове на играта събират нужните за разглеждане на проекта 10 000 подписа. 1% от продажбите на Lego Minecraft се дарява по желание на създателите на играта за благотворителни цели.
Вдъхновено от играта е и иновативното партньорство между специалната програма на ООН за населените места (UN-Habitat), промотираща развитието на устойчива градска среда, и създателите на Minecraft – Mojang. Съвместният им проект – „Блокче по блокче”, ангажира млади хора в процеса на планиране на обществени градски пространства. Повече за него: www.blockbyblock.org

Повече за Minecraft: minecraft.net

Повече за Mojang: mojang.com

За „Егмонт”

„Егмонт” е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група „Егмонт”. Мисията на компанията е да създава и разказва истории.
Сред основните й партньори са авторитетни компании като Disney, Mattel, National Geographic, Warner Bros и др.
В България „Егмонт” е издател на силни и утвърдени автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Стефани Майър, Рик Риърдън, Джон Грийн, Вероника Рот и др.
Повече за „Егмонт” в България: egmontbulgaria.com, facebook.com/egmont.bg
Официална страница на „Егмонт”: egmont.com

Няма коментари: