Онлайн книжарница

вторник, 14 октомври 2014 г.

Лабиринтът с костите - Рик Риърдън


Рядко се срещат интерактивни книги, които ангажират не само мисълта, но и любопитството на читателя.
"Лабиринтът с костите" е произведение, което те кара да се напрягаш заедно с героите, да мислиш заедно с тях, а на моменти да искаш дори да им помогнеш. Ейми и Дан Кахил са сирачета, но наследници на могъщ род. А това ги задължава да се държат достойно, смело, да се борят с възрастни и със цели семейства за да докажат, че заслужават да продължат завета на рода Кахил. Починалата баба Грейс оставя стресиращо завещание - който открие 39-те ключа ще получи не само цялото могъщество на рода Кахил, но и ще наследи огромно богатство. Двете деца нито за миг не се колебаят, отказват се от предложения по един милион на човек и се впускат в премеждието на опасното търсене на ключа.
Срещу тях застават близо 40 отбора от родственици, някои от които много богати, други алчни, трети жестоки. Странна е силата на Ейми и Дан, но те са носители на благородна кръв, и да отстояват своите решения е родова черта. Ейми си спомня думите на Грейс: "Ще направиш така, че да се гордея с теб, Ейми."
А борбата, която уж е надпревара между братовчедите е жестока. Тези две хлапета, както ги наричат другите, се оказват най-силният отбор, защото съчетават ум, любознателност и математичните способности на Дан.
Те се оказват в запалената къща, но успяват да избягат. Измъкват се от библиотеката по таен проход.
Спасяват се от вагоните в тунела, дори когато семейство Холт им подготвя живо погребение, успяват да се измъкнат.
Особено рисковано е преживяването в камбанарията, но отново съобразителността на Ейми ги спасява. Почти не е за вярване, че тези две деца оцеляват и в катакомбите на костите, но упоритостта, смелостта и съобразителността наново им помагат да оцелеят. Те първи се добират и до втория ключ, а това подсказва, че със сигурност ще открият 39-те ключа и не само ще докажат, че рода Кахил е начело на човечеството, но и ще открият неговото несметно богатство.

Купете "Лабиринтът с костите" тук:
http://egmontbulgaria.com/knigi-3/drugi-romani-119/kriminalni-i-misterii-132/39-kljucha-177/1-labirintat-s-kostite-21.html

Няма коментари: