Онлайн книжарница

четвъртък, 5 февруари 2015 г.

Участвайте в Националните фантастични награди


Новите НФН ще определят и кои творци ще представят България на Еврокон 2015

Фантастиката става все по-обичан жанр – именно към него принадлежат повечето филми, игри и книги, които излизат в последно време, там са и най-сплотените почитатели. Българските творци стават все по-продуктивни, а произведенията им – все по-качествени. Поради което заслужават и вниманието ни, и награди.

Именно такова признание цели да им даде инициативата на 17 фантастични клуба, организации и общности, обединили усилията си за сътворяването на български Национални фантастични награди. Това сътрудничество, в което съревноваващи се фракции загърбват различията си и застават зад обща кауза, не се е случвало в България след 1989 г.

Подборът на наградите започва на 2 февруари и ще продължи повече от месец. В него може да се включи всеки приятел на фантастиката. Той ще протече в три етапа: предлагане на номинации, гласуване за приетите номинации и балотажи. Набирането на номинации ще продължи до 11 февруари. Награди ще се раздават в цели 23 категории, а техни носители ще станат писатели, художници, издатели, преводачи и други български творци. Класираните на първо място ще получат не само награда, но и шанса да представят България на Еврокон 2015: фестивал, който отличава най-обичаните фантасти от Европа и се провежда ежегодно в различен европейски град.

Организатори на Националните фантастични награди са SciFi.bg, Човешката библиотека, Фентъзи ЛАРП център, Сборище на трубадури, Цитаделата, Shadowdance, клуб „Светлини сред сенките“, клуб „Терра Фантазия“, клуб „Иван Ефремов“, клуб „Братя Стругацки“, Клуб по фентъзи и фантастика към ФМИ, клуб „Уибробия“, Дружество на българските фантасти „Тера фантазия“, knigi-igri.bg, списание „Дракус“, организаторите на Зимните Таласъмии и фестивала „Златен Кан“ и др.

Можете да се включите в подбора или да научите повече тук:
http://scifi.bg/evrokon-2015-etap1/

Няма коментари: