Онлайн книжарница

понеделник, 30 март 2015 г.

Тайната - Ронда Бърн


"Тайната" е сложна книга. От една страна Ронда Бърн и много други мотиватори ни обясняват, че можем да бъдем и да имаме всичко, каквото си поискаме. От друга страна е посочено, че един процент от населението заработва 96 процента от всички спечелени пари на света, защото знаят как да използват Тайната. Тук възниква определен въпрос. Вече десетки милиони са си купили книгата, а още повече са гледали филма, който се разпространява безплатно в Интернет. Нима те не са запознати с Тайната и не знаят какво да правят с нея?
Според авторите е много важно основните и доминиращите мисли в нашето съзнание да са основно за богатство и благосъстояние. Тези ни идеи магнетично ще привлекат парите и охолството в нашия живот.
"Мислите стават реалност!"
Едно от нещата в книгата, които практически са лесни са изпълнение е, когато се почувстваме зле да си пуснем хубава музика.
Направена е и добра аналогия как да се използва правилно законът на привличането. Джинът, изпълняващ желания всъщност е Вселената. Достатъчно е само да си поръчаш.
Съзидателният похват е представен по ефективен и елементарен начин:
Стъпка 1: Искай
Стъпка 2: Вярвай
Стъпка 3: Получи

Методът на благодарността ще привлече нови блага в живота ви, просто като стотици пъти на ден изричате думата: "Благодаря ти."
Оказва се, че визуализацията е похват, датиращ от векове. Тя е използвана дори в програмата "Аполо", а нейното научно название е "Визуално моторно повторение".
Чрез съсредоточаването на мисълта върху дадени образи се очаква рано или късно те да се материализират.
Друга много важна идея е да не мислите, че парите трябва да пристигат при вас само и единствено чрез работа. В книгата е упоменато, че е необходимо да искате от Вселената произволно избрана сума и тя ще дойде до вас като неочакван приход.
И тук отново е наблегнато на самоуважението, което обаче не бива да се бърка с егоизъм, високомерие или самонадеяност.
Демонстрирана е и силата на смеха. Посочен е пример с Кати Гудман, която е изполвала Тайната, докато е гледала комедии, и е успяла да се излекува от рак на гърдата.
Допадна ми и как е предложено човек да не се обвързва емоционално с негативния информационен поток, бълван от различните телевизии.
"Бъди щастлив сега. Чувствай се добре сега."
Купете "Тайната" тук:
http://iztok-zapad.eu/books/book/427


Няма коментари: