Онлайн книжарница

четвъртък, 23 април 2015 г.

Три нови заглавия на издателство "Еднорог"


Новите книги от поредицата кино-романи на Борис Акунин “Летящият слон” и “Децата на луната” отвеждат читателя на устремно пътешествие във въздуха и го запознават с изкусително мрачната декадентска култура

„Акунин знае как да държи в напрежение”
Бостън Глоуб

„Ако Пушкин беше опитал да напише детективски роман, може би щеше да се получи нещо подобно”
Ню Йорк Таймс

След успеха на първите две книги от новата поредица кино-романи на Борис Акунин, обединени в едно издание, на сцената отново излизат един срещу друг младият, но сърцат Алексей Романов и асът на немското разузнаване – Зеп фон Теофелс.
Двете велики империи, Германия и Русия, се изправят една срещу друга, войната е в ход, разузнаването и контраразузнаването са в не по-малко ожесточен конфликт от онзи по фронтовете. През 1915 година асът на германското разузнаване, Зеп фон Теофелс, е въвлечен в авантюра, преобърнала изцяло историята на руската авиация. Както винаги, изпратеният на вражеска територия Фон Теофелс не се спира пред нищо – интриги, измами, прелъстяване и убийства, за да стигне до заветната цел: да попречи на производството на самолета, известен като “Летящият слон”. Романът е издържан в стила на класическите екшън филми с фокус върху спиращите дъха приключения във въздуха.
Във втория роман “Децата на луната” пламенния Алексей Романов се озовава в крайно нетипична за него среда – сред декаденти, обичайните посетители на бохемския клуб-кабаре “Деца на луната”, по следите на престъпник, заснел секретни планове за разстановката на руските войски. В изкусително мрачната, опияняващо поетична атмосфера на декадентската култура, сред зловещи мъже и фатални жени, Альоша сякаш се бори с призраци... Произведението носи духа и стилистиката на декадентския период в литературата.
Новата поредица, наречена „Смърт на брудершафт“, се състои от десет романа, всеки един издържан в духа на различен кинематографичен жанр – трагедия, мелодрама, екшън, мистерия. Действието е съсредоточено върху непрестанното съперничество между руското и немското разузнаване по време на Първата световна война. Двамата основни герои на поредицата, чиито приключения следим с интерес, са Алексей Романов и Зеп фон Теофелс.
Страници: 352
Цена: 15 лв.

За автора:
Борис Акунин е творческият псевдоним на Григорий Чхартишвили, филолог, литературен критик, преводач и журналист, японист с международна известност. Работил като заместник главен редактор на списание „Иностранния литература”, главен редактор на двайсеттомната „Антология на японската литература”, председател на мегапроекта „Пушкинска библиотека”, през 1998 година Акунин започва реализацията на своя литературен проект под общия надслов “Приключенията на Ераст Фандорин”, чиято цел е във всяко заглавие да бъде представена една от разновидностите на класическия криминален роман. За кратко време поредицата прави Акунин един от най-четените автори в Русия, придобил едва ли не легендарна популярност, негови произведения се екранизират (“Aзaел”, „Статски съветник”, „Турски гамбит”). Неговите блестящи исторически мистерии от поредиците „Приключенията на Ераст Фандорин”, „Приключенията на сестра Пелагия” и „Приключенията на магистъра” възвръщат доброто име на популярната литература. През 2000 г. Акунин е обявен за Писател на годината в Русия, номиниран за наградата „Смирноф-Букър”. Романите на Акунин се превеждат и издават във Великобритания, Италия, Франция, Япония, Германия и други страни.



“Пътят на скелета” е драматичен трилър, чиито мрачни корени се крият в кървавите конфликти след разпадането на Югославия

“Вал Макдърмид напомня на ревящо Ферари в натоварения трафик на криминалната литература”.
Индипендънт

Истинската кралица на психологическия трилър
Дейли Телеграф

Запознайте се с инспектор Карен Пири – завеждащ отдел “Студени досиета” в единбургската полиция, който се занимава с неразрешени случаи или такива, по които има внезапни разкрития дълго след като са били официално приключени.
На покрива на рушаща се готическа сграда в Единбург е открит скелет и главен инспектор Карен Пири е изправена пред незавидната задача да идентифицира тленните останки. Разследването, водено от Карен, набира инерция и тя е
въвлечена в един свят на интриги и предателства, изпълнен с мрачни спомени от военните конфликти при разпадането на бивша Югославия.
В търсенията си шотландката се лута между сънната красота на Оксфорд и средновековния чар на Дубровник, по следите на една голяма любов. Но неумолимата логика на разследването води и по-нататък, към едно малко хърватско селце, белязано от страха, преживяло прояви на неописуема жестокост. А междувременно някой взема закона в свои ръце и избива един след друг предполагаеми военнопрестъпници, успели да се изплъзнат от правосъдието. Мъст ли е това или закъсняло правосъдие? Трудно ли е да прекрачиш границите на цивилизоваността? Толкова далече ли е Средновековието от просветеното ни съвремие? Балканите крият стари вражди и стари тайни, а следите водят до потресаващи разкрития.
С изключително майсторство Вал Макдърмид жонглира с много сериозни теми – от геноцида и етническото напрежение до обикновеното човешко предателство, а историческите сцени като обсадата на Дубровник са написани с присъщия й талант и внимание към детайла.
За автора:
Шотландката Вал Макдърмид е сред най-добрите автори на психологически трилъри в света. Изключително популярна е не само на стария континент, но е публикувана в многомилионни тиражи и в САЩ.
Лауреат е на множество награди, като престижното отличие “Златен кинжал” за най-добър криминален роман на Асоциацията на писателите на криминални романи - негови носители са автори като Иън Ранкин, Рут Рендъл и Джон льо Каре.


През 2005 г. получава и наградата „Иконите на Шотландия” за най-добър шотландски писател. През 2009 е приета в Залата на славата за автори на трилъри, през 2010 е удостоена с престижния “Диамантен кинжал на Картие”.
На българския пазар досега са издадени романите й „Мястото на екзекуцията”, „Смърт в сенките”, „Струна в кръвта”, „Последното изкушение” , "Далечно ехо", "Чуждото страдание", "Възмездие от гроба", "Кървав лабиринт", "Скритият пожар" "Владения на мрака" и “Изгорени мостове”.
Цена: 19.90 лв.
Страници: 400



“Смърт в манастира”, третата книга от поредицата “Скръбните истории на брат Ателстан”, изправя верните приятели сър Джон Кранстън и брат Ателстан пред три кървави мистерии едновременно

„Пол Дохърти е маестрото на средновековния криминален роман.”
сп. „Букс”

„Емоционално наситен, изключително точно придържане към историческата действителност... ярка, заплетена и майсторски написана криминана история.”

„Пъблишърс Уийкли”

Невероятната двойка - монахът брат Ателстан и коронерът сър Джон Кранстън, любимци на хиляди читатели по света, отново се впускат в разгадаване на невъзможното.

Сър Джон Кранстън, коронер на Лондон, е поканен на пищно празненство в двореца на Джон Гонт, всевластния регент, чичо на невръстния крал Ричард ІІ. По време на пира сър Джон неблагоразумно сключва облог с херцога на Кремона, благородния синьор Джан Галеацо, който го предизвиква публично да разкрие стара мистерия в непосилния срок от две седмици. Няколко мъже са били намерени мъртви в Алената стая, в едно от именията на Галеацо. Никакви следи от насилие не са открити по тях, но лицата на всички са застинали в маска на смъртен ужас.
Репутацията на сър Джон Кранстън е заложена на карта и той отново търси помощта на своя доверен секретар, брат Ателстан. Но добрият монах има свои собствени проблеми. Под олтара на църквата „Свети Ерконуолд“ е намерен мистериозен скелет. Има и случай на чудотворно изцеление. Брат Ателстан безпомощно наблюдава как в неговата енория избухва религиозна истерия, привличаща не само смирени поклонници, но и всякакви измамници.
А в доминиканския манастир „Блекфрайърс“ загиват при загадъчни обстоятелства монаси-събратя на Ателстан. Игуменът моли сър Джон и брат Ателстан за съдействие.
Междувременно двете седмици неумолимо текат... Ще разгадаят ли верните съратници тайната на Алената стая? Дали зловещата находка в църквата на брат Ателстан няма да доведе до неочаквани размирици? Кой е злодеят, който сее смърт в манастира?
Находчивите отговори дава отново магьосникът на средовековните криминални загадки, неповторимият Пол Дохърти.

За автора:

Работата като училищен директор не пречи на изключителната му продуктивност – Пол Дохърти е всепризнат майстор на историческия криминален роман и възпитаник на Оксфорд, където защитава докторат върху епохата на крал Едуард II. Той е написал повече от 100 романа, които изкушават всеки любител на добрата мистерия и Средновековието. Неговите увлекателни поредици криминални романи, пропити с атмосферата на отминали времена, са изключително популярни, обичани и търсени от любителите на исторически мистерии.
Пол Дохърти е офицер на Ордена на Британската империя - рицарски орден, учреден от крал Джордж V на 4 юни 1917 г.

Цена: 13.90 лв
Страници: 256


Няма коментари: