Онлайн книжарница

понеделник, 2 ноември 2015 г.

Загадки, хумор и приключения се преплитат в „Ключът на Блекторн”, първа книга от нова фентъзи поредица


Издателство „Егмонт” представя "Ключът на Блекторн" от Кевин Сендс. Това е първа книга от нова приключенска фентъзи поредица, която се разгръща на фона на Великобритания от 17 век.
Романът, изпълнен със загадки и мистерии, много хумор, екшън и приключения, излиза едновременно в хартиен и електронен формат на 7 ноември. Е-книгата ще може да се закупи в EPUB формат от iBooks Store, както и в сайтовете за продажба на електронни книги, базирани у нас като biblio.bg, helikon.bg и ciela.com.

Научете повече...

КЛЮЧЪТ НА БЛЕКТОРН

Тайно общество. Отвари и експлозии.
Загадки, които трябва да бъдат разкрити.
И една ужасяваща тайна,
която може да взриви света...

Лондон, 1663 г., 14-годишният Кристофър Роу, чирак на майстор Бенедикт Блекторн, се учи да разгадава сложни кодове и загадки и да превръща прости съставки в мощни отвари, лекарства и оръжия. Е, с по една-две експлозии в процеса на работа.
„Не казвай на никого”, гласи мистериозно съобщение, което Кристофър получава и което рязко нарушава относително спокойното му ежедневие. Същевременно мистериозен култ започва да преследва лондонските аптекари, а следите на убийствата водят все към магазина на Блекторн. Кристофър се впуска в разплитане на случаите заедно с най-добрия си приятел. Времето му обаче бързо изтича и той трябва да използва всяко свое умение, за да открие ключа към ужасяваща тайна – толкова могъща, че би могла да разкъса света на две.

Обем: 312 стр.
Цена: 12,90 лв.

Трейлър на романа:
https://www.youtube.com/watch?v=_ZYWHhSIogE

Отзиви:
„Магия, приключения и неща, които се взривяват – обичам тази книга.”
- Оуън Колфър, писател

„Забележителен дебют!”
- Kirkus Reviews

„Завладяващо! Майсторски роман, който изобилства от тайни и капани, интриги, приятелство, гълъби, отвари, вярност и експлозии. Кевин Сендс е създал симпатичен, добросърдечен и забавен млад герой в лицето на чирака на аптекаря Кристофър Роу.”
- Ингрид Лоу, писател


Кевин Сендс е магистър по теоретична физика. Работи като изследовател, бизнес консултант, професионален покер играч, гимназиален учител по математика и физика и телевизионен журналист, преди да се завърне към първата си любов – писането. The „Ключът на Блекторн” e дебютният му роман за деца.

Няма коментари: