Онлайн книжарница

вторник, 8 октомври 2013 г.

На вниманието на издателите - Ерик Франк Ръсел


Напоследък чета книги, които мога да използвам за вдигане на тежести. Романите, печатани тази година независимо дали са в жанровете НФ, фентъзи или хорър са с обем между 400 и 700 страници. Бих желал обаче да отбележа, че не всеки човек може да отдели достатъчно време и да се вглъби в книга с дебелината на телефонен указател.
Ето защо бих желал да предложа на българските издатели да отпечатат сборник от Ерик Франк Ръсел. Ръсел е най-известният писател на хумористични фантастични разкази след Робърт Шекли.
Освен това е носител на наградата "Хюго" за своя разказ Alamagoosa преведен на български под името "Абракадабра", и публикуван в списанията "Фантастични истории" и "Космос". Всъщност доста разкази на Ръсел са отпечатани в България, но в най-различни вестници, списания, антологии и алманаси. И то за диапазона от 55 години.
Никой досега обаче не е публикувал в България смаостоятелен сборник с разкази на Ерик Ръсел!
А би трябвало. Става въпрос за автор, който пише хумористични, но същевременно умозрителни и интелектуални истории с абсолютно неочакван край. Всеки, който е чел "Почакаймалковците" ще ме подкрепи.
До момента има един отпечатан роман от този британски майстор и това е “Зловещата бариера”. Обаче книгата е публикувана в средата на 90-те и това е неговият дебют в дългата проза.
А Ръсел е световноизвестен като автор на фантастични разкази. Популярен е в почти всички държави с изключение на нашата.
Аз съм абсолютно убеден, че един сборник с разкази на Ерик Франк Ръсел с обем от около 300 страници ще се радва на голямо търсене в България.
И освен това ще ни съсипе от смях.

Няма коментари: