Онлайн книжарница

четвъртък, 3 юли 2014 г.

Дъщерята на меча - Стив Байн


Първа книга от „Съдбовните остриета”

Автор: Стив Байн
ISBN: 978-954-28-1532-7
Корична цена: 17 лв.
Страници – 520
Анотация:
„Дъщерята на меча” звучи така, както би звучал „Шогун” на Джеймс Клавел, ако беше кръстосан с епично фентъзи чрез детективски похвати.”
Адъруеър Газет
„Увлекателният дебют на Байн представлява щателно проучена, изключително детайлна смесица от ърбън и историческо фентъзи, разположена в съвременно Токио… ”
Пъблишърс Уикли

Най-добрата творба на западен писател, фокусираща се върху японската действителност, след „Шогун” на Джеймс Клавел.
Детектив сержант Марико Оширо води трудна битка срещу сексизма в токийската полиция. Прекарала по-голямата част от живота си в САЩ, нейният начин на мислене се различава от този на повечето японци. Чужденка в собствената си страна, Марико трябва да полага двойни усилия, за да се докаже като добър полицай. Рутинен случай, свързан с кражба, я сблъсква с безмилостен убиец от якудза и три древни магически меча, изковани от митичния майстор Иназума.
За неговите оръжия се носят легенди, че притежават магически свойства. Който овладее меч на Иназума, може да издълбае своето място в историята, така че името му да се помни с векове.
Марико не вярва в легенди, нито в магия. Сега обаче се изправя пред сила, заплашваща да разтърси целия й свят.
Минало и настояще се преплитат, за да нарисуват ярка картина една страна, в която старите идеали се сблъскват с новите ценности под неоновите светлини на свръхмодерните мегаполиси. Страна, която е по-екзотична и невъзможна за възприемане от всяко традиционно фентъзи кралство.

Няма коментари: