Онлайн книжарница

четвъртък, 3 юли 2014 г.

Джъстин Бийбър: Първата крачка към славата - Джъстин Бийбър


Талантът е дар от Бога. А Джъстин Бийбър се ражда не само с талант, но и на правилното място в точното време. Музикалната му дарба проличава още, когато е на 9-10 години. Най-хубавото за него е, че живее и при прекрасни хора.
Родителите му са разведени, но умеят да покажат своята обич. А от дядо си приема девиза:
"Търси хубавото."
Да търсиш и живееш с хубавото в хората, в природата, да приемеш, че дори училището е хубаво нещо, това е гаранция, че ще живееш щастливо. Цялото семейство има усет към музиката и не пречат на Джъстин, когато проявява своето чувство за ритъм. Сам признава, че блъска по всичко, от което може да изкара музика - тенджери, тигани, пластмасови кутии. Но не само семейството, но и обществото, в което расте надареното момче предразполага музикалното му развитие. В черквата пее хор и невръстното момче се докопва до барабаните. Няма го българското "недей", "внимавай", "слушай".
Всички усещат музикалната искра у Джъстин и спокойно го оставят да се развива, като в един момент започват да го поощряват, да го насочват, да му дават музикални уроци. За жизнерадостното талантливо момче музиката е приятно занимание, но и цел, защото обожава Майкъл Джексън и Бионсе и иска да е като тях.
На шест години това дете-чудо не знае да чете, не познава нотите, но усеща как трябва да звучи музиката. Той се прехвърля от инструмент на инструмент и успява да свири на всичко, до което се докосне. Великите неща не стават лесно и Джъстин разбира, че музиката е духовна наслада, но и труд, много труд. А музиканти колкото искаш, всеки се стреми да засенчи другите. Малкият талант полага неимоверни усилия за да прави всичко идеално, да не разочарова никого.
Джъстин сам се убеждава дълбоко, че не може да губи, но на един конкурс остава трети, а на теста за шофьорска книжка го скъсват. Но той не го преживява тежко, защото до него винаги е майка му и други приятели, които го вдъхновяват и го карат да разбере, че в живота нищо не се постига без труд и незаслужено. Бийбър превзема голямата сцена, има милиони фенове, защото е роден певец, защото мери ръст с най-големите певци на своето време.
Щастието е да постигнеш всичко, за което мечтаеш, но иска сериозен труд. Славата е слава, когато е заслужена.

Купете "Джъстин Бийбър: Първата крачка към славата" тук:
http://egmontbulgaria.com/knigi-3/dzhastin-biybar-parvata-krachka-kam-slavata-1272.html

Няма коментари: