Онлайн книжарница

сряда, 28 октомври 2015 г.

„Егмонт” издава „И какво? Ще ставаш джедай?”, нов прочит на „Империята отвръща на удара”


„Егмонт” продължава пътешествието към „Междузвездни войни: Силата се пробужда” с най-новото заглавие от издателската си програма, посветено на междугалактическата сага. След „Принцесата, разбойникът и фермерското момче”, оригинален преразказ на „Нова надежда”, на българския книжен пазар на 31 октомври ще излезе „И какво? Ще ставаш джедай?”.
Илюстрованият роман на Адам Гидуиц разказва историята на един от най-великите джедаи, живели някога. Освен това е и нов прочит на класическия филм „Империята отвръща на удара“. Но е и нещо повече. Книгата ще предаде на младите читатели, които тепърва се запознават с „Междузвездни войни”, безценни уроци как да се превърнат в джедаи.

Научете повече...

И какво? Ще ставаш джедай?

Книгата

Изглежда готино. Можеш да местиш неща с ума си. Да контролираш хора с мислите си. О, и лазерните мечове. Да, те са страхотни. Но не всичко е контрол на съзнанието и светлинни оръжия. Да бъдеш джедай изисква усилен труд. Освен това има и злодеи. Много злодеи. Които искат да те убият.

Все още ли искаш да бъдеш джедай?

Може би не изпитваш нужда да се научиш да левитираш или пък да можеш да усещаш околностите си със затворени очи. Може би не искаш и да чуеш история за лазерни мечове, снежни чудовища убийци и космически кораби. Но пък може и да искаш да чуеш такава история. И може би, само може би, наистина ти се ще да научиш как да бъдеш джедай. Е, в такъв случай това е книгата за теб. Изборът, млади приятелю, е в твоите ръце. Буквално.

Отзивите

Запознайте се с част от мненията на първите читатели, докоснали се до българския превод на книгата:

"Обособявайки книгата на няколко части, авторът успява да накара читателя не просто да присъства в историята, наблюдавайки отстрани. Той го превръща в главния герой. Именно в това се крие разковничето, което превръща „И какво? Ще ставаш джедай?” в книга, достойна да заеме едно място нагоре от „Принцесата, разбойникът и фермерското момче”. (…) Гидуиц се е постарал – той не само преразказва. Той добавя и нови елементи, които да допълнят картината и да превърнат всяка една страница в любима.”
Блог Библиотеката: https://goo.gl/WIvQaR

„В „Принцесата, разбойникът и фермерското момче” Александра Бракен разчупва структурата на филма и ни показва последователно историите на Лея, Хан и Люк, като ги разширява и обогатява със сцени „зад кадър”. Тук обаче Адам Гидуиц бяга от този формат и изненадва читателя с нещо дори по-смело и неочаквано. Историята е разказана във второ лице и сегашно време! А за тези от вас, които не са сигурни дали разказ във второ лице е най-удачният вариант за преразказ на филма, то спокойно – вие сте „в ролята” на Люк Скайуокър единствено в сцените с негово участие.”
StarWarsbg: http://goo.gl/JGq2N6

Авторът

Адам Гидуиц е автор на популярната поредица A Tale Dark and Grimm. Негови книги са били определяни за избор на редактора на в. „Ню Йорк Таймс“, на Американската литературна асоциация, обявявани са за книги на годината от „Пъблишърс Уикли“, „Скуул Лайбръри Джърнал“ и „Къркъс“. Адам работи като учител в Бруклин, преди да се насочи към писането; там продължава да живее и досега.

Няма коментари: