Ако този блог ви е харесал! Ако информацията в него ви е била полезна! Ако искате да изразите благодарността си, или да подпомогнете бъдещото му развитие! Можете да натиснете този бутон, и да ме почерпите една бира с картофки! Благодаря ви!
Ако имате нужда от човек, притежаващ богата литературна култура и имащ дългогодишен опит с публикации, за редакторска и коректорска дейност, както и за PR, можете да се свържете с мен на:
narrator_sf@yahoo.com

сряда, 19 октомври 2011 г.

Библиотека "Новата българска фантастика"


Фантастиката и Буквите са тясно свързани още от тяхното създаване. Голяма част от членовете на клуб за фантастика "Иван Ефремов" бяха и членове на Буквите, а в сайта са публикували почти всички от големите съвременни български фантасти - Елена Павлова, Йоан Владимир, Двамата Ивайловци - Робин и Фат Джим, Боян Калинов, Ради Радев и много други.
Имаме си и собствени имена, който успяхме да наложим във фантастичния фендъм - ще спомена само Пламен Глогов, Едуард Кехецикян, Яна Александров и други.
Решихме да обединим фантастиката, която сме издавали, в една обща библиотека - "Новата българска фантастика".
Първоначално, както всички други, започнахме с хартиени книги. Но фантастичните книги /тук визираме не само научна фантастика, но и фентъзи, хорър и всички други жанрове обединени под това име/ стават все по-дебели, а издаването им и реализацията - по-трудна.
Затова, определено смятаме, че на този етап, особено за първи книги на автори, електронната публикация като Е-книги е по-изгодна - това дава възможност да се издаде голям обем с минимални средства, да се популяризират лесно книгите, както и да се редактират в движение, при вече създадена книга, в зависимост от отзивите на читателите. Е, и естествено да получите възнаграждение за труда си.
В библиотека "Новата българска фантастика" към момента влизат 11 заглавия, подготвят се още няколко.
1. Ирелевант - Пламен Глогов /Sarcomadroll/
2. Сънувах човешко лице - Антология
3. Хроники от Сърцето на Дявола - Яна Александрова
4. Купувачът на очи - Едуард Кехецикян /Чезал/
5. Отблясъци и сенки - Трифон Войводов
6. Пазители - Трифон Войводов
7. Време във времето - Коста Сивов
8. Томас Франклин - Донко Найденов
9. Мракът и дъщеря ми - Сибин Майнсловски
10. Кръчма "Зелената котка" - Сибин Майналовски
11. Демон, юда и магьосник - Хедър Меспи (Венета Въжарова)

Този материал е публикуван с любезното съдействие и разрешение на Фондация Буквите. - бел. от Ради Радев

Няма коментари:

Популярни публикации