Онлайн книжарница

събота, 15 декември 2012 г.

Последният шаман - Наталия Тисовска


Романът "Последният шаман" (укр. — «Останній шаман») на Наталия Тисовска докосва границите на различни жанрове: в книгата читателят ще намери и криминална интрига, и фантастичен свят на различни персонажи от украинската митология.
Журналистите Юрас Булочка и Лина Оверченко разследват мистериозно престъпление – в малък провинциален украински град е убит бивш политически затворник, който, излежавайки присъдата си през съветската епоха в лагерите „за особено опасни престъпници”, започва да се увлича по шаманизма. В разследването на журналистите им помагат нявка и хованец – митични същества, които ще стигнат първи до истината. А тази истина, както се оказва трябва да се търси не само в материалния, а и в нематериалния свят...
Едновременно опасните и забавни приключения на Юрас Булочка и Лина Оверченко в нашия свят, а на нявката и хованеца в мистичния и отвъден свят не оставят читателя равнодушен.

За авторката: Наталия Тисовска е писател и преводач, завършила магистратура в университета Лейкхед (Канада). Автор на остросюжетните романи "Соло за компютър", "Ухапването на огнения змей", "Последният шаман".За романа "Трите тайни на Великото Езеро" получава награда на Националния литературен конкурс «Коронация слова — 2011».

Няма коментари: