Онлайн книжарница

събота, 22 февруари 2014 г.

Множество Катрини - Джон Грийн



Романът „Множество Катрини” от Джон Грийн, най-четения автор за тийнейджъри в България, излиза у нас на 25 февруари. Още при излизането си в САЩ през 2007 г. книгата печели на автора престижното отличие Printz Honor и се нарежда в класациите за книга на годината на Booklist, Horn Book и Kirkus.
„Множество Катрини” ще откриете в книжарниците в цялата страна на цена от 9,90 лв. Той ще може да се закупи и в EPUB формат от iBookstore, както и в повечето сайтове за продажба на електронни книги, базирани у нас: biblio.bg, helikon.bg, mtel.bg/ebook, globulbooks.com, myebook.bg, ciela.com, books.bg и mobilis.bg.

МНОЖЕСТВО КАТРИНИ

Какъв е смисълът на съществуването,
ако не се опиташ да направиш нещо забележително в живота си?

Книгата

Когато става въпрос за връзки, момичетата, по които си пада Колин Сингълтън, са тези, които се казват Катрин. А когато става въпрос за тях, те винаги го зарязват. Деветнадесет пъти, ако трябва да сме точни. Колин, освен всичко друго, е дете-чудо с 10 хиляди долара в джоба и страст към анаграми. И цел – да докаже теоремата на Катрин. Тя ще предвиди бъдещето на всичките му връзки, ще го трансформира в истински гений и най-накрая ще му спечели момичето. Но дали?

Отзиви

„Поредната брилянтна история от Джон Грийн, написана едновременно интелигентно и на езика на тийнейджърите, изплънена с прозрения, математически проблеми, исторически справки, игри на думи и бележки под линия.”
– American Library Association

„Предизвикателно, забавно и увлекателно...”
- Kirkus

„Представете си операционна стая в началото на дръзка, но добре репетирана процедура и ще получите представа за атмосферата в „Множество Катрини” – всеки детайл е добре обмислен, а действието се развива с лекота и елегантност.”
- New York Times Book Review

Авторът
Джон Грийн работи като асистент в издателска къща, докато пише първата си книга „Къде си, Аляска?” (Looking for Alaska, 2005). Романът се превръща в бестселър и му донася не само голяма популярност, но и първото литературно отличие – наградата Printz. Следващите му книги се радват на не по-малък успех, авторът печели и престижната награда Edgar през 2009 година с творбата си „Хартиени градове” (Paper Towns). Бестселърът „Вината в нашите звезди” (The Fault of Our Stars, 2012 г.) към днешна дата все още оглавява класацията за бестселъри на New York Times. През август по кината ще се появи филмът с участието на холивудската звезда Шейлин Удли
Междувременно, заедно с брат си Ханк, Джон създава Vlogbrothers (youtube.com/vlogbrothers) – един от най-популярните видеопроекти в света. Понастоящем писателят живее заедно със съпругата си Сара и сина си Хенри в Индианаполис, Индиана. Можете да се присъедините към последователи му в Twitter (@realjohngreen) или да го посетите онлайн на johngreenbooks.com.

***
„Егмонт България” е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група ЕГМОНТ, лидер на пазара за детска и тийн литература.
Сред основните партньори на компанията са авторитетни издатели като Disney, Mattel, National Geographic, Warner Bros.
„Егмонт България” е издател на утвърдени и нашумели автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Стефани Майър, Рик Риърдън и Джон Грийн.

Няма коментари: