Онлайн книжарница

сряда, 30 юли 2014 г.

СЪНИЩА ЗА БОГОВЕ И ЧУДОВИЩА - Лейни ТейлърИмало едно време един ангел и един дявол, които се обикнали... Това не завършило добре.
С това изречение американската писателка Лейни Тейлър плени сърцата на читатели от цял свят преди няколко години. Как ще завърши историята на Кару и Акива? Това ще разкрие „Сънища за богове и чудовища”, финалната книга в трилогията „Създадена от дим и кост”. Романът излиза на българския пазар на 2 август, едновременно в хартиен и електронен формат. Той ще може да се закупи в EPUB формат от iBooks Store и Amazon, както и в сайтовете за продажба на електронни книги, базирани у нас като biblio.bg, helikon.bg, mtel.bg/ebook, globulbooks.com, ciela.com и mobilis.bg.

Научете повече...


СЪНИЩА ЗА БОГОВЕ И ЧУДОВИЩА

Имало едно време
един ангел и един дявол, хванали ядец
от двете страни.
Прекършили го и светът се разчупил на две.


Книгата

Историята на Кару и Акива продължава в третата и финална книга от трилогията „Създадена от дим и кост”. Една приказна история, в която демоните не са толкова страшни, а ангелите не са това, за което ги мислим...

Бруталната армия на Джаел преминава в човешкия свят, а Кару и Акива са принудени да се съюзят срещу заплахата. Отдавнашната им мечта се сбъдва, но по един много объркан начин. И все пак в тях се заражда надежда, че може и да открият път за своите хора. А защо не и за себе си? Към един нов живот, а може би дори любов. Но Джаел не е най-голямата заплаха. Зла кралица преследва Акива и в небето на Ерец нещо се случва...
От улиците на Рим до пещерите на Кирин – хора, химери и серафими продължават да се борят, обичат и умират в епичен театър... отвъд доброто и злото, правилното и грешното, приятелите и враговете.

Отзивите

Прелестен, сърцераздирателен и смайващ финал на едно великолепно приключение. Така определят „Сънища за богове и чудовища” в The Guardian. „Почитателите на необичайното и удивителното ще се влюбят в тези книги”, категорични са от USA Today.
Романите от трилогията „Създадена от дим и кост” са преведени на над 30 езика, а правата за екранизацията са закупени от Universal Pictures. Макар сюжетът й да засяга вечната и доста често пресъздавана в тийн литературата тема за злочестата любов, книгите са така изящно написани, че ще омагьосат не само младите, но и по-възрастни читатели.

Авторът

Лейни Тайлър е завършила литература в Калифорнийския университет в Бъркли. Автор е на три предишни книги – Blackbringer и Siksinger от серията Dreamdark и на сборника от три фантастични новели Lips Touch: Three Times, финалист на National Book Award 2011. „Създадена от дим и кост” е също сред финалистите на престижни литературни награди, но на Children's Choice Book Awards за 2012 година.
Понастоящем писателката живее в Портланд, Орегон със съпруга си – илюстратора Джим Ди Бартолю, и дъщеря им Клементин Пай.


„Целта ми е да пиша истории, в които читателите ще пожелаят да пристъпят и заживеят и които, надявам се, ще им позволят да се загубят из страниците”, казва Лейни. В интервюта авторката споделя още, че вярва, че мечтите са истински неща, а не празни химери и наша задача в този живот е да ги превърнем в реалност, защото никой друг няма да го стори за нас и защото това е нашият един единствен „див и ценен живот”! Това е и идеята, залегнала в трилогията „Създадена от дим и кост” – книги за вярата и надеждата. Защото, както един от главните герои в нея обича да казва: „Надеждата е истинската магия”. Повече информация за Лейни Тайлър ще откриете в личния й блог.


***
Егмонт България е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група „Егмонт”. Мисията на компанията е да създава и разказва истории.
Сред основните партньори на издателството са авторитетни световни компании като Disney, Mattel, National Geographic, Warner Bros.
„Егмонт България” е издател на силни и утвърдени автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Стефани Майър, Рик Риърдън, Джон Грийн, Вероника Рот и др.

Няма коментари: