Онлайн книжарница

събота, 13 септември 2014 г.

ЕГМОНТ издава „Всичко за динозаврите” и „Всичко за митолигията” на „Нешънъл Джиографик Кидс”


Две нови образователни книги на „Нешънъл Джиографик Кидс” ще могат да се открият в книжарниците у нас от 13 септември. Това са „Всичко за динозаврите” и „Всичко за митологията”. Цената и на двете е 7,99 лв. С това изданията в поредицата „Всичко за...” стават четири, след като през май тази година на книжния пазар у нас се появиха „Всичко за замъците” и „Всичко за скалите и минералите”
Книгите, подходящи за деца над 8-годишна възраст, съдържат любопитна и полезна информация, поднесена по увлекателен и забавен начин. Те ще се превърнат в техен безценен помощник в предмети като „Човек и общество” и „Човек и природа”.

Научете повече...

ВСИЧКО ЗА ДИНОЗАВРИТЕ
и
ВСИЧКО ЗА МИТОЛОГИЯТА

КНИГИТЕ

„Тези завладяващи и изключително увлекателни заглавия ще очароват читателите,” коментират за поредицата „Всичко за...” на „Нешънъл Джиографик Кидс” от School Library Journal. И не преувеличават ни най-малко. Всяко от изданията съдържа над 100 изображения, кът на изследователя с истории и съвети от практиката, редица забавни факти, карти и информационни материали, фотографски диаграми. В тях се откриват галерия със снимки, любопитни сравнения, снимка от работния процес, интерактивен кратък речник и още много. Книгите със сигурност ще привлекат вниманието и разпалят въображението както на децата, така и не техните родители.
С „Всичко за динозаврите” читателите ще се запознаят с дългошиестите завроподи – най-големите сухоземни животни, стъпвали някога по повърхността на планетата. Ще изследват фосилните останки от древни същества и ще узнаят как динозаврите са отглеждали своите малки. След това ще могат да проверят знанията си, за да разберат дали вече могат да се нарекат експерти по динозаврите.
Благодарение на „Всичко за митологията” младите приключенци ще имат възомжност да „яхнат” летящия кон Пегас към дома на Олимпийските богове или да се сражават редом с могъщите богове на викингите. Ще се потопят в историите за чудовища и вълшебни същества, а после ще могат да тестват митичните си познания, за да разберат какво са научили.

АВТОРИТЕ

ВСИЧКО ЗА ДИНОЗАВРИТЕ
Пол Серано е палеонтолог и професор в Чикагския университет. Открил е нови видове динозаври по време на десетките си експедиции в Сахара и пустинята Гоби, както и по други места в Азия, Индия и Америка. Едно от най-скорошните му открития е човешки гроб с останки които са по-стари от египеската цивилизация. Открит е в Сахара.

ВСИЧКО ЗА МИТОЛОГИЯТА
Адриан Майер е историк на науката и фолклорист, която изучава древни вярвания и истории, които са предавани от уста на уста. Израснала в Южна Дакота, САЩ, тя колекционира фосили и чете легендите на коренното индианско население. А, да, също така се чуди дали вкаменените кости на странни, изчезнали същества, за които почти никой не е чувал, може да са вдъхновили митичните чудовища. Тази идея развива в две книги.

***
„Егмонт” е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група „Егмонт”. Мисията на компанията е да създава и разказва истории.
Сред основните й партньори са авторитетни компании като Disney, Mattel, National Geographic, Warner Bros и др.
„Егмонт” е издател на силни и утвърдени автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Стефани Майър, Рик Риърдън, Джон Грийн, Вероника Рот и др.
Повече за „Егмонт” в България: egmontbulgaria.com, facebook.com/egmont.bg
Официална страница на медийна група „Егмонт”: egmont.com

Няма коментари: