Онлайн книжарница

сряда, 29 октомври 2014 г.

Рецензия на "Търсенето на скритата истина" от Карън Мари Монинг


Приключенията на Мак продължават, но в още по-жестоки, по-ужасяващи условия. Целият Дъблин е разрушен. Хората са изядени и из града се носят само станиолови обвивки, които Ънсийли не могат да консумират. Мак е преобразена, но не и убита, защото само тя знае къде е Шинсар Дъб.
МакКайла Лейн страда и се чуди: "Защо ме измъчват? Аз съм в агония. Аз съм прокълната. Наказват ме, а не знам защо."
След жестокото изнасилване в църквата, тя мечтае само за секс, защото и е отнет дори разсъдъкът. Даже името си не помни и когато чува думата "Мак" не осъзнава, че викат нея. Отказва да се храни, тъй като жестоката сексуална гавра и е отнела всичко човешко, освен добротата, която е дълбоко в нея. Осакатената и душа и съзнание виждат само апокалиптични картини:
"Пустиня, свирепа пясъчна буря, която заслепява... задушава."
Има ли нещо по-страшно от нейното състояние? Не помни своя живот, но помни обичта и болката за убитата сестричка.
"Мисля, че бих умряла за да си върна тези спомени. Имаше дупка. Сега има дупка на мястото на дупката."
Мъчително, страшно съществуване. Но Мак не се предава.
Злите Фае преобразяват жените в При-я. А за тези жени светът се превръща в похот.
Отново Джерико Баронс се намесва в живота на МакКайла. Той бавно и връща спомена, съзнанието, желанието за живот и борба.
Появява се В'лане, който е Сийли и е от предполагаемите "добри", но все пак е Секс-до-смърт-Фае, създания, които превръщат своите жертви в най-низшия общ знаменател. Те умеят да преобразяват хората в При-я със секс. Те са красиви на външен вид, но са смъртоносни. Измамната им красота е опасна, защото използват своя сексмагнетизъм за да превръщат хората в роби. Специално от Мак искат тя да проследи Шинсар Дъб.
Не, красотата, жестокостта на Ънсийли не могат да сломят Мак. Дори с гласа си те замразяват въздуха. А унищожаването на човек е тяхна висша цел. Мак усеща, че трябва да спасява не само себе си, не само своите родители, но и целия човешки свят.
Дъблин вече е унищожен, но остават милиони селища и милиарди хора. Преобразеното момиче попада в опасни зони, изградени от Ънсийли и Сенките, но необикновената и воля и способности и помагат да се бори, да оцелява.
Постепенно са унищожени повече от два милиарда души. Ънсийли се превръщат в новите вампири, превръщат в носорози млади хора. Но Мак е жива. Само тя знае къде е Шинсар Дъб, а това ще спаси човечеството.
Тази книга ще допадне на всички, които се удивляват и възхищават на силата на човешката воля.
Освен това е чудесен подарък за наближаващия Хелоуин.

Купете "Търсенето на скритата истина" тук:
http://egmontbulgaria.com/knigi-3/img-src-http-staticegmontbulgariacom-uopng-align-center-border-0-romantichni-romani-376/img-src-http-staticegmontbulgariacom-uopapng-align-center-border-0-nbsp-nbsp-paranormalna-romantika-371/4-tarseneto-na-skritata-istina-2327.html

Няма коментари: