Онлайн книжарница

сряда, 12 ноември 2014 г.

Междузвездни войни: Бунтовниците - Адам Брей


Предговорът на тази книга е вдъхновяващ. В него изпълнителният продуцент Дейв Филони описва работата си със самия Джордж Лукас. Също така разкрива как е привлечен цял екип от художници и продуктови специалисти, учили тънкостите на занаята от Лукас. Идеята на книгата е чрез страхотни илюстрации и пояснителен текст да бъдат представени в цялата си красота нови герои и събития от вселената на "Междузвездни войни".
"Силата винаги ще бъде с вас. Винаги."
Във въведението е добавена хронология на събитията свързани с падението на Републиката и основаването на Империята. Всъщност ако бях тийнейджър с удоволствие щях да си изрежа огромните снимки на разрушители и да си ги залепя на стената.
Описани са положителните герои - малка група бунтовници на планетата Лотал. Техните имена са: Езра Бриджър, Сабин Рен, Канан Джаръс, Хера Синдула, Зеб Орелиъс и Чопър (CI-IOP). Все още не съм имал удоволствието да гледам анимационния сериал, по който е създадена енциклопедията, но се надявам скоро да поправя тази грешка.
За мен бе интересно да видя нов вид оръжие - енергийната прашка на Езра.
Всъщност всеки един герой е сниман на две страници от тази огромна като формат енциклопедия. Илюстриран е в цял ръст заедно със своята екипировка и оръжия. Описани са неговият вид, възраст, роден свят, умения и характер.
Впечатли ме бо-бластера на Зеб Орелиъс. Това специфично оръжие има три режима - сгънат вид, режим "бластерна карабина" и режим "бо-жезъл" за близък бой.
Много своеобразен е светлинният меч на Езра Бриджър. В неговата дръжка е вграден бластер.
Що се отнася до войските на империята, досега не знаех, че бронята на щурмоваците е съставена от пластоиди или, че Звездните разрушители са дълги по 1600 м.
Главните злодеи и противници на бунтовниците са агент Калъс, Ареско, Гринт и Инквизитора. Интересен е светлинният меч на Инквизитора. Той има две остриета, които могат да се въртят по ротационен диск създавайки енергийна стена.
В последните страници на книгата подробно е описано и визуализирано създаването на сериала.
Не само децата, но и възрастните могат да се възхитят на някои реплики от това продължение на култовата поредица:
"Това, че имаш светлинен меч, не те прави джедай."
Канан Джаръс
Купете илюстрована енциклопедия "Междузвездни войни: Бунтовниците" тук:
http://egmontbulgaria.com/marki-i-geroi-2/mezhduzvezdni-voyni-star-wars-391/entsiklopedija-mezhduzvezdni-voyni-buntovnitsite-2296.html

Няма коментари: