Онлайн книжарница

неделя, 2 ноември 2014 г.

Рецензия на "Пътят на щастливата жена" от Наталия Кобилкина


Когато чуят името на Наталия Кобилкина, повечето хора си представят хубава млада жена, която говори за секс. Добре е обаче да се знае, че авторката е работила като бизнес треньор и директор Човешки ресурси, практикува като НЛП коуч и специалист по Ериксонова хипноза. Бих желал да отбележа, че "Пътят на щастливата жена" не е книга тип "чиклит'. В по-голяма степен това четиво е свързано с личностното развитие и положителното мислене.
Книгата започва със съвети към дамите как най-умело да изтъкват своите качества и женственост с цел да привлекат най-подходящия за тях партньор. Посочени са също така и няколко причини за страх от близост - зависимости, неумение да се показват чувства, детство при което родителите не са показвали особена близост към децата.
Явни доказателства, че Наталия е умна жена открих и в думите написани от нея за моите любими жанрове:
"Някои от нас четат вълшебни истории и в по-късна възраст - да живеят фентъзито и фантастиката! Приказните персонажи всъщност са удивителни метафори на човешката същност. Ламята, Мащехата, Вълкът, Злодеят символизират нашите страхове, възпитание, задръжки, морал."
За мен беше интересно да науча, че според учения Конрад Лоренц хората се делят на алфа, бета и гама-личности. Кобилкина е предложила упражнение с утвърждения, което ще ви помогне да се превърнете в истинска алфа.
Подобно на Луиз Хей и Наталия използва визуализацията и различни нейни техники с цел постигането на щастие и успех.
Допадна ми и сериозното изложение на "Триъгълника на Карпман" и ключовите роли на емоционално ниво, а именно жертва, тиран и спасител.
Това, което донякъде не ми хареса е, че авторката на няколко места засяга тезата, че мъжете са длъжни освен да закрилят жените, но и да ги осигуряват материално.
От тази книга научих какво означава емоционална интелигентност.
Сериозно ме впечатлиха и архетипите на Карл Густав Юнг. За жените те са - момиченце, любовница, кралица и майка-домакиня. За нас мъжете съответно те представляват - първооткривател (момче), творец, търговец и управител. Ако прочетете книгата ще разберете кои от женските с кои от мъжките архетипи си съвпадат за евентуална дълготрайна връзка.
От това четиво можете да научите и що е то Хюман Дизайн /Human Design/.
Като завършек на ревюто искам да пожелая на дамите да се вслушват в препоръките на Наталия Кобилкина. А те са следните:
"Научи се да говориш за секс открито. Поне веднъж в седмицата ходи без бельо! Флиртувай с мъжете. Дай право на своята сексуалност да се прояви."
Купете "Пътят на щастливата жена" тук:
http://www.colibri.bg/knigi/919/nataliq-kobilkina-pytqt-na-shtastlivata-zhena

Няма коментари: