Онлайн книжарница

петък, 2 януари 2015 г.

Какво може да накара един писател да спре да пише?


Да кажем, че вие сте писател. Имате си добре платена работа, и няколко свободни дни в седмицата, през които можете да си творите спокойно. Да си измисляте различни светове, реални или странни герои и необикновени истории.
Внезапно в съседен на вашия апартамент се настаняват тумба цигани. Те започват безкрайни купони от мрак до зори.
При всяка чалга-атака и диво изстъпление от страна на мангалите вие звъните на полицията.
За няколко години униформените отчитат над 100 нарушения на обществения ред от бандата роми.
Групата цигани обаче вече е събрала богатство посредством продажбата на наркотици. И има голямо влияние в град Кърджали. Техният предводител Ангел Милев многократно се хвали, че плаща на висш полицай, и че никой не можел да го арестува.
Циганите са долно и злобно племе. Вие сте прекратили ненормалните им купони, или поне сте ги разредили. При всяко гърмене на музика във вашия вход, вие или останалите съседи звъните на полицията. Патрулната кола идва. Дори и да не отворят вратата за да им напишат акт, ромите трябва да намалят музиката.
Вие вече сте враг на долните мангали. Те решават да ви отмъстят.
Буквално унищожават колата ви. Полицията в Кърджали казва, че нарязването на всичките ви гуми е дело на неизвестен извършител.
После циганите решават, че щом не могат да дивеят, така че да пречат на целия блок, ще направят така, че поне вие да не можете да спите. Все пак живеете в съседни апартаменти.
И блъскат. Всяка вечер. По малките часове. Тропат гнусните цигани. Полицаите твърдят, че не могат да влязат без прокурорско разрешение.
Мангалите продължават да блъскат. От много време.
А писателят отдавна е спрял да пише.

1 коментар:

Г.Ф.Стоилов каза...

Писателя трябва да пише,г-н Радев, защото иначе циганите ще победят дори и словото.