Онлайн книжарница

събота, 24 януари 2015 г.

ЕГМОНТ стартира нова издателска линия, вдъхновена от популярни звезди от дигиталния свят


Първата книга с новия импринт е „Нещата, на които не ни учат в училище” на най-успешния български влогър Емил Конрад

В световен мащаб талантливи онлайн звезди все по-често засенчват традиционни любимци на публиката от шоубизнеса. Вече са факт и редица успешни издателски проекти на новото поколение интернет знаменитости. Книгите им бележат рекорди в бестселър класациите, а феновете им чакат с часове за автограф и среща с тях в книжарниците.
„Следим развитието на социалните мрежи и дигиталния свят и сме впечатлени от новаторството, творчеството и успеха на развиващите се там млади звезди. Вярваме, че в партньорство с тях ще вървим по съвсем нов път, ще разказваме истории по различен начин, ще създаваме оригинални и атрактивни издателски продукти, които ще подкрепяме с нетрадиционни маркетингови инициативи”, коментира Велизара Добрева, изпълнителен директор на „Егмонт”.
Всички бъдещи издания на „Егмонт“, вдъхновени от популярни в дигиталното пространство творци, ще излизат под новия импринт „Кубар”. Това е вторият импринт, представен от издателството, след като през март 2014 г. „Егмонт” стартира с романтична линия книги под знака „Уо”. В старата българска митология Кубар е бог на природните стихии и гръмотевиците, а Уо е името на планетата-богиня Венера на езика на старите българи – символ на любовта и женското начало.
ЕГМОНТ стартира новата си издателска линия с книгата „Нещата, на които не ни учат в училище”, която ще се появи едновременно в хартиен и електронен формат на 7 февруари под новия импринт на издателството.
„Нещата, на които не ни учат в училище” е дебютното заглавие на 25-годишния Емил Конрад, нашумял със забавните и откровени видеа, които качва в социалните мрежи. В книгата влогърът споделя лични размишления и преживявания в типичния си шеговит и прям стил. Със своите над 200 хиляди фена във Facebook, 133 хиляди абоната в YouTube и над 18 хиляди във VBox7 Емил се нарежда сред най-харесваните български автори във видео мрежите, а клиповете му са гледани над 10 милиона пъти.
„От известно време обмислях идеята за книга, в която да споделя своята гледна точка по теми, които винаги са ме вълнували, но едва последните 3 месеца се заехме с реализацията й. Не се взимам насериозно с това – забавлението е най-важно. Вярвам обаче, че всеки може да открие част от себе си в текста”, споделя Емил Конрад.

НЕЩАТА, НА КОИТО НЕ НИ УЧАТ В УЧИЛИЩЕ

Едно от най-важните неща е да не правите нещо само защото нямате друг вариант.
Винаги има друг вариант.

КНИГАТА
На страниците на „Нещата, на които не ни учат в училище“ са събрани дванадесет смешно-сериозни, комично-трагични истории. Лъжата, страхът, щастието и очакванията – това са само част от темите в книгата. Броят на историите кореспондира на дванадесетте класа в училище и всяка от тях засяга тема, близка не само до тийнейджърите. Тринадесетата глава принадлежи на читателите – всеки сам може да допише книгата и да изпрати своя текст до: neshtata@egmontbulgaria.com. Но не само това прави книгата уникална. Четири от илюстрациите в нея съдържат QR кодове, които при зареждане отвеждат до четири клипа, създадени специално за книгата и достъпни само чрез нея.
Цена: 9,90 лв.; години: 16+

АВТОРЪТ
Емил Конрад качва първите си видеа в интернет през 2006 г., когато е едва на 17 години, първоначално на английски език. Голяма популярност набира няколко години по-късно, когато, вече на български, в своите клипове започва да разказва за нещата, които му се случват в реалния живот, по забавен и атрактивен начин. Снима в дома си и сам обработва видеата си. Създава различни персонажи, най-известният от които е Силвето, която изиграва сам. Най-популярните му поредици от видеа са „Истината или се осмеляваш” и „Войната на половете”. Понастоящем има над 200 хиляди фена във Facebook, над 133 хиляди абоната в YouTube и над 18 хиляди във VBox7.
Вижте историята на Емо, разказана от самия него във влога му: http://goo.gl/cs653R
Присъдинете се към него в социалните мрежи:
YouTube: https://www.youtube.com/user/emilconrad
Facebook https://www.facebook.com/EmilKConrad
Twitter https://twitter.com/EmilConrad
Instagram http://instagram.com/emilconrad
Tumblr http://emilconrad.tumblr.com/

* * *
„Егмонт” е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група „Егмонт”. Мисията на компанията е да създава и разказва истории.
Сред основните й партньори са авторитетни компании като Disney, Mattel, National Geographic, Warner Bros и др.
„Егмонт” е издател на силни и утвърдени автори като Дж. К. Роулинг, Елиф Шафак, Джон Грийн, Рик Риърдън, Вероника Рот, Стефани Майър, Людмила Филипова и др.
Повече за „Егмонт” в България: egmontbulgaria.com, facebook.com/egmont.bg
Официална страница на „Егмонт”: egmont.com

Няма коментари: