Онлайн книжарница

понеделник, 16 март 2015 г.

Подсъзнанието може всичко - Джон Кехоу


Моите познания за положителното мислене са придобити от книгите "ТИ си промяната" на Росица Вакъвчиева, "Бъдете силни 365 дни в годината" на Деми Ловато и "Духовният код" на Принцеса Марта Луиза и Елизабет Норденг. За мен е изключително удоволствие, че сега имам възможност да представя и "Подсъзнанието може всичко" от Джон Кехоу.
Интересното и по-особеното при Кехоу е, че той умело се позовава на най-новите научни открития и теории за да докаже, че ние сами можем да (транс) формираме своята реалност. Авторът прави много сполучливи сравнения, които ще накарат читателите вместо да реагират безволево, да концентрират мислите си и да започнат малко по малко да напредват по пътя към успеха.
"Може би ще сме по-склонни да научим как да използваме мисловните си механизми, ако си представим за момент, че за всяка мисъл получаваме или губим по долар, в зависимост от вида и."
И в това четиво на първо място е представена визуализацията. Тя е разкрита изключително подробно и дори е разделена на конкретна и свободна.
За мен бе интересно да науча и какво означава посяване, приложено в психологически аспект.
Утвърждаването също е отбелязано. Само, че за разлика от други популярни автори като Луиз Хей, според Кехоу фразите трябва да са с десет или по-малко думи.
Разгледана е и вездесъщата интуиция, стъпало за успеха на личности като Айнщайн, Едисон, Маркони, мадам Кюри и много други велики хора. Техниката за размисъл е илюстрирана много образно, като Кехоу ни дава пример с малък твърд и зелен домат, и същият зеленчук, узрял добре на слънце, пораснал сладък и сочен.
Това, което не съм срещал при други автори, и на което Джон Кехоу е отделил много страници е елиминирането на отрицателните мисли. Описани са цели пет техники за премахването на негативните чувства и планове. И тъй като става въпрос за позитивно мислене, предложени са и шест творчески тактики за успешен живот.
Любопитно за Джон Кехоу е, че е живял в малка хижа сред гората без електричество и течаща вода. Постепенно той започнал да благодари за всеки вид изобилие. Благодарял, че има изобилие от дърва, благодарял за купа с грозде, изказвал благодарности на цялата природа. Така постепенно разбрал принципите на просперитета, тренирал и поддържал ума си за да може един ден изобилието да се изсипе върху самия него.
Бих желал да направя паралел с живота на Брус Лий, който също известно време е живял сам в гората. Неговите тренировки обаче са били предимно физически.
Допълнително удоволствие за ума на читателите са и множеството цитати в книгата. Цитати от Шекспир, Емерсън, Майка Тереза, Библията, Упанишадите, Хипократ, Арнолд Шварценегер и други. Много думи, които ще променят вашата нагласа и ще ви мотивират.
И тъй като от мощта и концентрацията на мислите се интересуват много хора, включително и писателите-фантасти, бих желал допълнително да препоръчам на посетителите на моя блог да прочетат разказа "Силата на вярата" от Джон Уиндъм.
"ПРОБЛЕМИ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ.
НАЛИЦЕ СА САМО ВЪЗМОЖНОСТИ"
Джон Кехоу
Купете "Подсъзнанието може всичко" тук:
http://www.infodar.com/show_book.php?ISBN=978-954-761-531-1&PHPSESSID=g0ncnovbrnnj9dsfd2kg9qp1f5m7653j


Няма коментари: