Онлайн книжарница

четвъртък, 25 юни 2015 г.

Ревю на „Най-големите тайни на вселената“ от Игор Прокопенко


Игор Прокопенко е по-интересен от останалите автори на научнопопулярна литература поради своята огромна любознателност и упорита склонност към пътешествия. Достатъчно е Прокопенко да научи за загадка, която според него е от голямо и дори глобално значение. Тогава авторът моментално отива да провери за какво става въпрос.
Най-голямо впечатление в тази книга ми направи случката с Андрю Карлсин. Този човек започва да играе на Нюйоркската борса. Началният му капитал е 800 долара. За две седмици Карлсин сключва 126 рисковани, но много успешни сделки и натрупва 350 милиона долара. ФБР арестува брокера по подозрение в мошеничество. Андрю Карлсин заявява:
"Действах сам. Получих цялата информация от архивите на бъдещето."
Естествено, Игор Прокопенко заминава за САЩ и се опитва да намери Андрю Карлсин. От представителството на Нюйоркската борса предупреждават Игор да не се опитва да се среща с Андрю, тъй като случаят е от компетенциите на ФБР.
Авторът е много авангарден. За първи път в книга, която се състои в по-голямата си част от научни факти и теории е предложена класификация на извънземните форми на живот. Според Прокопенко пришълците са общо десет вида. От тях пет вида са мирно настроени, а други пет са враждебни и агресивни. Интересно е, че техните названия и характеристики са описани детайлно.
Много интересна е статията за "Махабхарата" и за (евентуално) описаното в нея ядрено оръжие. Като доказателство са посочени разкопките на град Мохенджо Даро. В костите на древен индиец е открито ниво на радиация 50 пъти по-високо от нормалното.
Межу другото, нашата пророчица Ванга е специално отбелязана редом с най-големите ясновидци, а именно - Нострадамус и Едгар Кейси. Според някои учени е възможно те да са били "темпонавти" - буквално "пътешественици във времето".
Прокопенко никога не е голословен. Във всеки свой материал той използва цитати и думи на известни хора, доказали се в своето поприще - учени, космонавти или изследователи.
Лично на мен най-невероятна, но и същевременно най-интересна ми беше историята, разказана от бившия командир на поделение 10003 генерал-лейтенант от запаса Алексей Савин. Савин твърди, че с още трима военни са се срещнали напълно официално с извънземни пришълци, чието превозно средство е било летяща чиния.

Купете „Най-големите тайни на вселената“ тук:
http://www.bard.bg/book/?id=1930

Няма коментари: