Онлайн книжарница

неделя, 20 септември 2015 г.

Отново на училище в „Магистериум”


„Егмонт” издава „Медната ръкавица”, втората книга в приключенската фентъзи поредица „Магистериум”. Авторите са две добре познати и обичани писателки – Холи Блек и Касандра Клеър. Невероятното им въображение е създало история, която със сигурност ще накара сърцата на читателите да забият по-бързо, докато потъват в загадките на Магистериума.
„Медната ръкавица” ще излезе на българския пазар на 19 септември, едновременно в хартиен и електронен формат. Е-книгата ще може да се закупи в EPUB формат от iBooks Store, както и в сайтовете за продажба на електронни книги, базирани у нас като biblio.bg, helikon.bg и ciela.com.

Научете повече...

МЕДНАТА РЪКАВИЦА

Лятната ваканция на Калъм Хънт няма нищо общо с тази на останалите деца. Най-близкият му спътник е обсебен от Хаоса вълк, Пакостник, за когото баща му подозира, че е зъл в душата си. И, разбира се, повечето деца няма да се отправят обратно към магическия свят на Магистериума през есента.
На Кал не му е лесно… И става все по-трудно, след като напуска мазето си и открива, че баща му може би се опитва да унищожи и него, и Пакостник. Кал бяга в Магистериума, където обаче нещата стават още по-напрегнати. Алкахестът – медна ръкавица, способна да лиши определени магьосници от магията им – е откраднат. А в своите опити да открият виновника, Кал и приятелите му Аарън и Тамара привличат вниманието на някои много опасни врагове и се доближават до още по-опасна истина.

Цена: 12,90 лв.
Обем: 280 стр.

„Магистериум“ е първият съвместен проект на утвърдените и обичани автори на бестселъри Холи Блек и Касандра Клеър. Поредицата ще се състои от пет книги. Правата за нея са продадени в над 30 държави, а тези за екранизация са вече закупени от филмовата компания Constantin Films.

Холи Блек е автор на романи за деца, тийнейджъри и възрастни, сред които са книгите от поредиците „Хрониките на Спайдъруик” и Curse Workers, носител на награда „Нюбъри“.
Касандра Клеър работи като журналист за Hollywood Reporter, преди да се ориентира към писането на книги. Тя е авторът на поредиците „Реликвите на смъртните” и „Адските устройства.
Холи и Касандра се запознават преди десет години, на първата среща на Холи с читатели. Оттогава двете стават добри приятелки и споделят (заедно с всичко останало) любовта си към жанра фентъзи. С „Магистериум“ Холи и Касандра решават да създадат свой свят на герои и злодеи, своя история за доброто и злото, а също и за величието, което носиш независимо дали искаш, или не.

Повече за Касандра Клеър ще научите оттук: cassandraclare.com

Разгледайте сайта на Холи Блек тук: blackholly.com

Няма коментари: