Онлайн книжарница

петък, 2 октомври 2015 г.

КОЛЕДА идва по-рано… по-точно на 13 октомври! Защо?


Тогава е премиерата на първото изцяло илюстровано издание на
„Хари Потър и Философският камък”

Тази година почитателите на Хари Потър имат повод за празник още през октомври. Причината е, че издателство „Егмонт” ще ги зарадва с новото илюстровано издание на „Хари Потър и Философският камък”. Илюстрациите са дело на известния британски художник Джим Кей.

Книгата ще бъде на пазара на 13 октомври, а поредицата изцяло илюстровани издания ще се обогатява с по едно заглавие до 2021 г.

През януари тази година „Егмонт” за пръв път анонсира тази новина: http://egmontbulgaria.com/info-zona-10/novini-i-sabitija-12/egmont-publikuva-sedemte-tsvetni-iljustrovani-izdanija-za-hari-potar-583/

„Да видя илюстрациите на Джим Кей ме развълнува дълбоко”, са думите на Дж. К. Роулинг за предстоящото издание, които ще откриете и на корицата на книгата. „Обожавам интерпретацията му на света на Хари Потър и за мен е чест и съм благодарна, че му е дал таланта си назаем.”

В очакване на „Хари Потър и Философският камък” може:

 Да разгледате интерактивната корица https://www.thinglink.com/scene/690619315723960321

 Да се забавлявате с теста https://www.qzzr.com/quiz/8fa4acb6-a457-4d2b-9021-7ff3e843222c/fi9xdWl6emVzLzEwNjAxNg

 Да изгледате видеоклип, в който Джим Кей разказва за работата си по книгата https://www.youtube.com/watch?v=Lm2SRfF37so

 Да видите предварително „разкрития” образ на лорд Волдемор http://unveilvoldemort.com/bg

или да поръчате предварително изданието тук: http://egmontbulgaria.com/2603.html

Всяка от книгите за Хари Потър е оглавявала класациите за бестселъри на New York Times и USA Today. Преведени на 78 езика и пресъздадени в 8 хитови филма, продажбите на романите от поредицата в световен план надхвърлят 450 милиона. Към света на момчето-магьосник има издадени три съпътстващи книги в помощ на благотворителни кампании – „Куидичът през вековете“, „Фантастичните животни и къде да ги намерим“ (в подкрепа на Comic Relief) и „Приказките на барда Бийдъл“ (в подкрепа на Lumos). През 2016 г. по кината ще се завърти филм, чийто сценарий се базира на „Фантастични животни и къде да ги намерим“ с Еди Редмейн и Колин Фарел в главните роли.


Няма коментари: