Онлайн книжарница

вторник, 19 юни 2012 г.

Конкурс за български фентъзи роман


“Сборище на трубадури”, “Човешката библиотека”
и
Издателство “MBG Books”
обявяват
Конкурс за български фентъзи роман
Кандидат-романите се приемат на български език, в електронен формат, без ограничения за обем и брой произведения от един автор.

Голямата награда
Издаване на наградения роман от издателство “MBG books”.

Специална награда
Издаване в електронен формат от “Човешката библиотека” на отличило се и покриващо критериите на библиотеката заглавие.

С още много
Допълнителни награди
от издателство “MBG Books” за отличилите се участници!
Краен срок: 15.9.2012.

Списанието на твърдите фантазийни любители в онлайн пространството “Сборище на трубадури”, уникалната книгообичаща, книгоправеща и книгоразпространяваща общност “Човешката библиотека” и най-младото и активно издателство за фентъзи в България “MBG Books” обявяват всенароден куест за откриването на истински добрия български фентъзи роман, дългоочаквания отговор на вълните чуждоезични очилати магьосници, блестящи вампири и безумни асасини, нападнали ни в последните десетилетия, който за по-комуникативно ще наричаме КОНКУРС ЗА БЪЛГАРСКИ ФЕНТЪЗИ РОМАН.

Изискванията:
Очакваме вашите творби в електронен формат — rtf или doc, написани възможно най-грамотно на български език във формата му на класическа кирилица. Жанрът е фентъзи в най-широкия му смисъл — позволени са всякакви пълчища диви елфи, мрачни вампири, летящи амфибии, чудовища, демони, нехора, населяващи всевъзможни магични фантазийни светове и офентъзена реалност. Важното е да ни разкажете искрено и страстно за вашата несънувана възможна нереалност или бленувана невъзможна реалност. НО внимавайте сериозно с писмените излияния на непредизвикана жестокост към човешки, животински и инопланетянски видове — откровените гнусотии няма да бъдат толерирани.
Няма ограничения за обем, нито за брой произведения от един автор. Единственото изискване е романът да бъде завършен, като е допустимо и използването на умерено отворен финал с цел разгръщане на идеята в евентуална поредица. Придружете своите произведения с кратка анотация-представяне на идеята, героите и самите себе си. Допуска се писането под псевдоним и активното участие на всяко алтер-его.

Наградите:
Голямата награда е, естествено, издаването на най-добрия български фентъзи роман под шапката издателство “MBG books” след професионална редакция и коректура. Не липсват и много поощрителни награди под формата на книги от “MBG Books” за първите отличили се, както и публикуване на части от вашите романи в електронно списание на Трубадурите. Специалната награда на “Човешката библиотека” е за най-окрилените от вас — издаване в електронен формат на отличило се и покриващо критериите на чобитската общност заглавие.
“MBG books” и “Човешката библиотека” си запазват правото да не присъждат първа и специална награда при липса на достоен за това кандидат. Но се надяваме да не се стига до подобни нежелани варианти, като вярваме искрено, че най-добрите български фентъзисти точно сега четат настоящия текст и се вдъхновяват.

Срок:
Крайният срок на конкурса е: 15.09.2012. Получени след тази дата творби могат да бъдат разглеждани само извън рамките на конкурса.

Журито:
Журито ще оценява романите напълно анонимно и независимо. Членовете са активни четящи блогъри, хора, обичащи искрено книгите, и професионалисти, заминащи се с книгоиздаване, с различни вкусове и ценности, но разбиращи безусловно от добри заглавия. Всички те са официални членове на “MBG books”, “Сборище на трубадури” и “Човешката Библиотека”.

Контакт:
Изпращайте своите произведения на имейл: contest@mbgbooks.eu.

Не забравяйте да упоменете и своето име, както и да начин да се свържем с вас — електронна поща, телефон, адрес.



Благодаря на Петьо и Пресли, че ми разрешиха да представя конкурса.
Все още не знам дали и аз ще участвам.
Благодаря на всички, които посещават този блог.
Нека не забравяме, че е възможно да съществуват и други светове освен нашия. Дори и да са въображаеми.
Ради Радев

2 коментара:

cellfourteen каза...

Участвай със сигурност :)

Radi Radev каза...

Ще участвам. И Г.Ф. Стоилов ме ръчка да напиша роман.