Онлайн книжарница

вторник, 24 септември 2013 г.

Пчелата - Оура Лов


На фона на ежедневието, заливано от вестници изпъстрени с писания за убийства, кражби, изнасилвания, на фона на книгите, които също са изпълнени с герои - трафиканти и убийци, романът "Пчелата" е един светъл слънчев лъч, който стопля, дава надежда за живот и обич, и убеждава, че любовта е безсмъртно чувство през вековете.
Както вселената се отразява в капчица роса, така в съдбата на главната героиня се оглежда ористта на човечеството.
Книгата се чете леко и бързо и проследява преживяванията на Рая, която е устремена и целенасочена в своите действия. Когато обича, обича силно, но и своите разочарования изтърпява сама, без да обвинява другите, без да наранява.
Тази нежна, красива жена е достатъчно силна, не се спира пред никакви препятствия. Омъжва се и когато усеща, че любовта на Бен е недостатъчна, че той е слаб по характер и това е причина ту да се замогва, ту да губи материално, Рая по мъжки го подкрепя, бори се и мисли за семейството.
Голямата любов, тази която нищо не може да унищожи е любовта и към Оуз. Рая е по-възрастна от него, той не е неин сънародник, но тя преодолява всички прегради - възрастови, етнически, религиозни и го обича, обича...
Рая възприема древните и мистични знания на шаманка от Гватемала, защото открива, че нейната душа, мисли, вълнения са възникнали още в дълбока древност и ще живеят, докато съществува човечество.
Дълбок драматизъм има в цялата книга, но той е предаден леко, разбираемо и успява да убеди читателя, че героинята ще е щастлива, защото е чиста и силна жена.

Купете "Пчелата" тук:
http://www.bard.bg/book/?id=1685

Няма коментари: