Онлайн книжарница

петък, 29 ноември 2013 г.

Assassin's Creed IV: Black Flag


Преди десетина дни Ubisoft пусна в продажба един изключителен шедьовър - Assassin's Creed IV: Black Flag. Играта е исторически екшън адвенчър. Графиката е невероятно реалистична. Особено ако имате добра компютърна конфигурация и ползвате GeForce Experience за още подобрения на визуалните ефекти.
Вие управлявате Едуард Кенуей - млад, самонадеян,и страховит капитан. Неговото умение с меча и презрение към властите му печелят уважението на пиратски легенди като Черната брада, но го въвличат в древен конфликт, който заплашва да унищожи всичко, което пиратите са построили.
Управлението на героя е много добро. Бързото тичане и катеренето се активират с клавиш Shift. Приятно впечатление прави факта, че Едуард може да се катери на почти всякакви повърхности с изключение на стръмни скали.
Играта е доста интерактивна - героят може да влачи трупове, да управлява кораби, да лови китове и да плува.
Нивото на изкуствения интелект е много високо. Трябва да подмамваш враговете един по един. В противен случай вдигат аларма и викат помощ, докато вземат надмощие. Подобрението в тази част на Assassin's Creed е, че щом успееш да се измъкнеш далеч от полезрението на противниците, те не продължават да те търсят.
Донякъде ми се стори объркващо, че докато тичаш бързо зад някой е напълно възможно неволно да почнеш да се катериш. Голямо облекчение е, че целта на куеста ти се изписва в горния ляв ъгъл на монитора.
Като цяло интерфейсът на играта е много добър, изчистен и лесен. Особено ако сте играли предишните части. Автосейвът е приятно направен и ако те убият не се налага да преиграваш мисията отначало.
На определени места по картата разкриваме чекпойнтове. С развитието на играта те значително улесняват придвижването на Едуард из света на Assassin's Creed IV.
Героят е доста атлетичен и умее да се придвижва не по-зле от Спайдърмен. Неслучайно в мрежата можете да откриете десетки клипове за паркур вдъхновени от Едуард Кенуей, в които участниците са облечени като главния герой от Assassin's Creed IV: Black Flag. Битките са много атрактивни и убедителни. Изпъстрени са с най-различни удари - мушкане, сечене и рязане с два меча, шутове с колена, и не на последно място - душене.
Впрочем Едуард е много силен, пъргав и издръжлив. По някое време се сбих с няколко противника. Докато се дуелирах с двама от враговете, третият стреляше по мене, бавно зареждаше пушката си и отново ме гърмеше. В крайна сметка ги заклах, но останах със съвсем малко живот. Когато сте сериозно наранен избягвайте всякакви конфликти и здравето ви бавно ще се регенерира.
Морските битки също са много забавни, внушителни и страшни. Много важна част от играта е системата за ъпгрейдване на кораба. Само чрез нея можете да устоите на ужасните морски битки и продължителните плавания. Като убивате животни можете да усъвършенствате и героя. Впрочем някои системи от Assassin's Creed IV: Black Flag носталгично ми напомнят на Far Cry 3, която също е произведена от Ubisoft.
Светът на Едуард К. е огромен и се състои от различни морета, острови и градове.
Аз съм напълно убеден, че Assassin's Creed IV: Black Flag може да ви застави да седите много дни зад компютъра, прехранвайки се само с пица и кола, набързо поръчани по телефона. И напълно да забравите значението на думата телевизия.
В разработването на играта е взело участие и българското студио на Юбисофт. Харесайте неговата страница във Фейсбук на този адрес:
https://bg-bg.facebook.com/Ubisoft.Sofia

Няма коментари: