Онлайн книжарница

понеделник, 2 декември 2013 г.

„Егмонт България” на Международния панаир на книгата в НДК


Издателство „Егмонт България” има удоволствието да ви покани на XXXII Софийски международен панаир на книгата от 10 до 15 декември. Събитието традиционно се организира, за да свърже книгите с хората. А за да направи тази среща още по-приятна, издателството ще пренесе уюта на домашната библиотека на щанд №210 в НДК (в централната част на сградата, на втория етаж). През шестте дни на панаира гостите на „Егмонт България” ще имат възможност да открият следващата си любима книга в топла и сърдечна обстановка, ще бъдат насочени в своя избор от екипа на издателството, ще могат да се включат в разнообразни конкурси и ще се възползват от специални промоции.

Шест дни – шест различни щанда
За първи път щандът на „Егмонт България” ще се променя всеки ден – с различни тематични акценти. Първият ден е посветен на романите за деца и тийнейджъри и те ще се предлагат с отстъпка от 20%, а останалите издания на „Егмонт България” ще могат да се закупят с 10% отстъпка. Запознайте се с цялата програмата по дни от следващата страница.

Специална програма
„Егмонт България” ще посрещне гостите на своя щанд с разнообразна програма през всеки един от дните на панаира. Феновете на Рик Риърдън ще могат да се докоснат за първи път до най-новия разказ от писателя – „Синът на Собек”, прочетен на щанда от преводача Александър Драганов. Читателите, които искат да се изявяват творчески, ще могат да го направят, като се включат във фотографски конкурс с награда издание по избор на „Нешънъл Джиографик”, а най-малките ще могат да изпробват своите познания по четене, писане и смятане, за да спечелят раница на Мечо Пух. За тях ще има още много изненади, сред които подаръци балони и аудиодискове с любимите приказки на „Дисни”. И не на последно място – традиционни за всеки панаир на книгата са срещите. „Егмонт България” ще се радва да посрещне на щанда си читатели, партньори и приятели на издателството. Заповядайте и вие!

За първи път - виртуален панаир
За читателите, които нямат възможност да посетят панаира, „Егмонт България” ще пренесе събитието виртуално в техните домове. Гостите, регистрирали се онлайн като участници в събитието във фейсбук страницата на издателството egmontbulgaria.com/panair2013-facebook, ще получават актуална информация за промоции и отстъпки. Те ще могат да се възползват от тях при поръчка на книги чрез egmontbulgaria.com и ще се потопят в атмосферата на панаира от дома си и чрез видеорепортажите, които ще се публикуват всеки ден на страницата на събитието.

2013 година за „Егмонт България”
През изтичащата година издателството заема все по-стабилни позиции на пазара за детски книги. Към края на октомври месец са издадени 206 илюстровани и занимателни книги с общ тираж 698 079 екземпляра и 49 книги за деца и възрастни в тираж 155 686 копия. До края на годината ще бъдат издадени 44 е-книги. „Егмонт България” е единственото издателство у нас, което работи с всички дистрибутори на е-книги на български - iBookstore, biblio.bg, helikon.bg, mtel.bg/ebook, globulbooks.com, myebook.bg, ciela.com, books.bg и mobilis.bg.

ПРОГРАМА

Вторник, 10 декември
Акцент: Романи за деца и тийнейджъри

Всички романи за деца и тийнейджъри са с отстъпка от 20%, останалите издания са с отстъпка от 10%.

11:00 ч. – Пърси Джаксън среща Картър Кейн: Чуйте новия разказ на Рик Риърдън „Синът на Собек” , прочетен от преводача Александър Драганов.
Гостите на виртуалния панаир ще имат възможност да прочетат откъс от „Синът на Собек” на egmontbulgaria.com/sonofsobek

14:00-16.00 ч. – Дивергенти: покажи своята каста! Първите 50 читатели, които посетят щанда на „Егмонт България”, облечени в цвета на своята каста от поредицата „Дивергенти”, ще получат подарък значка „Дивергенти”.

За гостите на виртуалния панаир също ще има значки подарък за първите 50, направили поръчка на роман (или романи) за деца и тийнейджъри от egmontbulgaria.com.

Сряда, 11 декември
Акцент: Образователни книги за деца

Всички образователни книги за деца са с отстъпка от 20%, останалите издания са с отстъпка от 10%.

10:30-11:30 ч. – Игра с награди за деца от 4 до 8 години: 1,2,3, смятай бързо ти!
12:30-13:30 ч. – Игра с награди за деца от 4 до 8 години: А,Б,В, лесно е да се чете!
16:00-17:00 ч. – Игра с награди за деца от 4 до 8 години: Пролет, лято, есен, зима, винаги животни има!

Раници Мечо Пух очакват най-любознателните, но награди ще има за всички.

Гостите на виртуалния панаир ще имат възможност да се включат в игрите онлайн на адрес egmontbulgaria.com/viktorina Тези, които се справят най-добре, също ще получат награди!


Четвъртък, 12 декември
Акцент: Нешънъл Джиографик

Всички издания на „Нешънъл Джиографик” са с отстъпка от 20%, останалите издания са с отстъпка от 10%.

Творческо предизвикателство: покажете с оригинална снимка какво най-много ви харесва на щанда на „Егмонт България”, като я публикувате във фейсбук страницата на събитието ни (egmontbulgaria.com/panair2013-facebook).
Гостите на виртуалния панаир също могат да се включат, като изпратят своя снимка от любимо пътешествие на електронна поща ng@egmontbulgaria.com най-късно до 17 ч.
Имената на двама ще бъдат изтеглени с жребий и те ще спечелят книга на „Нешънъл Джиографик” по избор!
18:00 ч. Обявяване на печелившите на щанда на „Егмонт България” и публикуване на имената им във фейсбук страницата на издателството.

Петък, 13 декември
Акцент: Историите на Елиф Шафак

Всички книги на Елиф Шафак са с отстъпка от 20%, останалите издания са с отстъпка от 10%.

Сладко вдъхновение: споделете в няколко изречения какво ви носи радост и сладко вдъхновение в живота и пуснете написания текст в специалната ни кутия.
Гостите на виртуалния панаир могат да изпратят „сладкото си вдъхновение” на електронна поща vdahnovenie@egmontbulgaria.com най-късно до 17 ч. Имената на десет участници ще бъдат изтеглени с жребий и те ще спечелят книга по избор на Елиф Шафак!
18:00 ч. – Обявяване на печелившите на щанда на „Егмонт България” и публикуване на имената им във фейсбук страницата на издателството.


Събота, 14 декември
Акцент: Илюстровани книги за деца

Всички илюстровани книги за деца са с отстъпка от 20%, останалите издания са с отстъпка от 10%.

10 ч. – Първите 100 деца, посетили щанда, ще получат балони.
12 ч. – Първите 100 деца, посетили щанда, ще получат аудиодискове с любими приказки на „Дисни”.
16 ч. – Първите 100 деца, посетили щанда, ще получат балони.

Гостите на виртуалния панаир, които поръчат книга (или книги) от egmontbulgaria.com, ще получат подарък аудиодиск с любима приказка на „Дисни”.


Неделя, 15 декември

Всички книги на издателството са с отстъпка от 10%.

* * *

„Егмонт България” е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група ЕГМОНТ, лидер на пазара за детска и тийн литература.
Сред основните партньори на компанията са авторитетни издатели като Disney, Mattel, National Geographic, Warner Bros., Scholastic и Bauer.
ЕГМОНТ България е издател на утвърдени и нашумели автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Стефани Майър, Рик Риърдън и Джон Грийн.

Сред най-популярните заглавия в портфолиото на издателството се нареждат романите за Хари Потър и Пърси Джаксън, поредиците „Здрач”, „Дивергенти” и „39 ключа”, класическите приказки на Disney, пътеводителите на National Geographic и образователната поредица „Страховитото”.

Няма коментари: