Онлайн книжарница

събота, 23 ноември 2013 г.

Кратка рецензия на "Къщата на огледалата" от Юлисес Мур


"Къщата на огледалата" е една приятна детска книжка с хубава корица и красиви илюстрации. В нея ще открием много и най-различни загадки. Има трепетни и лудешки гонки с колела, а също и Врати към Времето.
Приятно впечатление прави и хуморът, с който се описват измислени книги:
"Рик повдигна брадичката си:
- Крокодилището на изгубените карти - изтърси той. - Това е историята на фараона Тутанкамон, който се изгубва в египетската Къща на Живота, представляваща нещо като гигантски лабиринт, пълен с ниши, в които се съхранява всичко. Там той бива преследван от един крокодил-убиец, който иска да намери картата преди него. Но, тъй като Тутанкамон е фараон, всички служители от Страната Пунт, която била твърде важно място за древните египтяни, обграждат крокодилището и спасяват своя млад фараон."
Всички знаем, че който не носи часовник е щастлив човек. Ако не знаеш колко време е изтекло, значи не бързаш за никъде. Само с два свои реда тайнственият Юлисес Мур рисува много точно същноста на часовниците:
" Питър Дидалъс

Часовници, стенни часовници и други ненужни крадци на време"

Въпреки, че книгата е предназначена за деца в нея има много реалистични разговори взети от света на възрастните:
Госпожа Боуен направи последен опит за отбрана, но съпругът и беше непреклонен. Хвърляйки му един поглед от типа "веднага щом останем насаме, ще те убия", госпожа Боуен направи пирует и се отдалечи."
"Къщата на огледалата" е съвършеният фантастичен подарък за вашето дете.

Купете книгата тук:
http://egmontbulgaria.com/knigi-3/romani-119/prikljuchensko-fentazi-131/yulises-mur-332/3-kashtata-na-ogledalata-1995.html

Няма коментари: