Онлайн книжарница

вторник, 10 декември 2013 г.

Синът на Собек - Рик Риърдън


Пърси Джаксън среща Картър Кейн в „Синът на Собек”

Историята, която младите фенове на приключенията чакат отдавна, вече е факт. Героите на две от бестселър поредиците на Рик Риърдън – Пърси Джаксън („Пърси Джаксън и боговете на Олимп”) и Картър Кейн („Хрониките на Кейн”) се изправят един срещу друг в „Синът на Собек”. Разказът за тяхната среща ще се предлага като е-книга на български език от 10 декември на цена от 1,99 лв. Той ще може да се закупи от iBookstore, biblio.bg, helikon.bg, mtel.bg/ebook, globulbooks.com, myebook.bg, ciela.com, books.bg и mobilis.bg.
На 10 декември, в рамките на панаира на книгата в НДК, „Синът на Собек” ще бъде представен от преводача Александър Драганов, който ще прочете откъс от него. Заповядайте на щанд №210 на „Егмонт България” в 11 часа (в централната част на сградата, на втория етаж), за да сте от първите, които ще се докоснат до новия разказ на Риърдън. А ако нямате възможност да присъствате, включете се във виртуалния панаир, който „Егмонт България” организира. И прочетете откъса от „Синът на Собек” онлайн на адрес egmontbulgaria.com/sonofsobek

КНИГАТА

Картър Кейн разследва слуховете за чудовище на Лонг Айлънд, когато се натъква на Пърси Джаксън. Тяхната първа среща не минава никак приятелски, въпреки че героите си приличат много повече, отколкото си дават сметка. „Разказът е комплимент към моите читатели, които отдавна ме молят да срещна Пърси и Картър”, разказва Рик Риърдън в интервюта. Авторът разкрива още, че тъй като Собек е египетски бог на водата, изобразяван като крокодил, синът ще да е един от по-стръвните му последователи. И без да издаваме нищо повече – очаквайте много крокодилски екшън от историята.

АВТОРЪТ

Рик Риърдън печели любовта на младите читатели с романите от поредиците ПЪРСИ ДЖАКСЪН И БОГОВЕТЕ НА ОЛИМП, ХРОНИКИТЕ НА КЕЙН и ГЕРОИТЕ НА ОЛИМП. Носител на наградата Children’s Choice Book Award Author за 2011 година, книгите му са продадени в над 33 милиона копия, преведени на 37 езика и издадени в 36 страни. Още информация за Риърдън ще откриете и в интернет на адрес egmontbulgaria.com Посетете автора онлайн на rickriordan.com

* * *
„Егмонт България” е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група ЕГМОНТ, лидер на пазара за детска и тийн литература.
Сред основните партньори на компанията са авторитетни издатели като Disney, Mattel, National Geographic, Warner Bros., Scholastic и Bauer.
ЕГМОНТ България е издател на утвърдени и нашумели автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Стефани Майър, Рик Риърдън и Джон Грийн.

Сред най-популярните заглавия в портфолиото на издателството се нареждат романите за Хари Потър и Пърси Джаксън, поредиците „Здрач”, „Дивергенти” и „39 ключа”, класическите приказки на Disney, пътеводителите на National Geographic и образователната поредица „Страховитото”.

Няма коментари: