Онлайн книжарница

петък, 24 януари 2014 г.

Приключенията на Маша и Мечока вече и на книги


Живяло някога момиченце на име Маша.
Тя била от мила по-мила, от добра по-добра. А колко умна била...
Не, това момиченце е от друга приказка. А ето и нашата история.
Живяло някога малко момиченце на име Маша.
От палава по-палава, от любопитна по-любопитна. Изобщо – истинска лудетина.
Затова и с нея се случвали най-различни интересни истории...
Приключенията на Маша и Мечока - световният анимационен хит, създаден по мотиви от популярната руска народна приказка, се пренасят и на страниците на нови книги от „Егмонт България”. Първите 11 издания ще се появят на книжния пазар у нас на 29 януари. Това са илюстрованитe книги „Първа среща”, „Елхичке светни” и „До пролетта не ме буди!”, както и две образователни, четири занимателни и две рисувателни книги.
Нека забавленията започнат сега...

МАША И МЕЧОКА
Анимацията
Първият епизод на „Маша и Мечока” е излъчен на 7 януари 2009 г. по руската телевизия. Днес сериите се превеждат и излъчват в над 10 държави. You Tube каналът на „Маша и Мечока” е сред най-гледаните в света – нарежда се на 15 място в топ 100 за декември 2013 г. с над 98 милиона гледания за месеца и 170 хиляди нови абонати, като изпреварва дори канала на Бионсе. Постижение, за което създателите на анимацията – Андрей Добрунов, Олег Кузовков и Дмитри Ловейко от студио Аnimaccord, сигурно не са си и мечтали.
На какво се дължи успехът на „Маша и Мечока”? На хумора и симпатичните герои, разбира се. Съвременните приключения на Маша и Мечока са изпълнени с най-различни смешни случки и премеждия. Различните епизоди разказват по увлекателен и забавен начин за необикновената връзка между двамата главни герои. Докато Маша е изключително енергично момиченце, което не може да стои на едно място, Мечока е муден и сърдечен почитател на удобствата и тишината. Но след първата им среща той вече няма против да се впусне в следващото приключение, което Маша със сигурност му готви. Това са все фактори, които превръщат „Маша и Мечока” в любимо филмче не само на децата, но и на техните родители.
Книгите
Единадесет книги с „Маша и Мечока” ще могат да се открият в книжарниците от 29 януари. Това са:
Първа среща
Историята разказва как Маша пристига за първи път в гъстата гора и се запознава с оргомния мечок.
Книгата е с цветни страници и на цена от 2,99 лв.
Елхичке светни!
Наближава Коледа и Маша отива в гората при Мечока, за да му направи подарък. Когато момичето пристига, Мечокa вече украсява елхата. Маша веднага се втурва да помага. И какви ги свършва...
Цената на книгата е 2,99 лв.
До пролетта не ме буди!
Маша тръгва към гората, за да си поиграе със своя приятел Мечока, но той се приготвя за зимен сън.
Цената на книгата е 2,99 лв.
Рисувателни книжки
Те са подходящи за деца над 3 години. Книгите ще им помогнат в усъвършенстването и координирането на движенията на пръстите и ръката, а също и в умението за концентрация. Ще ги запознаят с цветовете и ще насърчат креативността.
Цената на всяка книга е 1,49 лв.
Скоро на училище
Тези книги са ценен помощник в предучилищната подготовка на малчуганите – подпомагат развиването на логическото мислене, запознават с буквите и цифрите и тренират паметта. С любимите герои Маша и Мечока изпълнението на задачките се превръща в истинско забавление. Цената на книгите е 1,49 лв.
Свържи и оцвети!
С тези книги малките художници ще се изправят пред нови предизвикателства. За разлика от рисувателните книги тук малчуганите трябва първо да довършат картинките, като свързват точки или следват контури, и след това да ги оцветят. Подходящи са за деца на възраст над 3 години.
Цената на всяка книга е 1,49 лв.
Залепи и оцвети!
А в тези книжки децата ще намерят 16 цветни лепенки, които да използват за образец при оцветяването на картинките с веселите истории на Маша и Мечока. Предназначени са за малчугани над 3 години, запознават с цветовете и насърчават творческото мислене.
Цената на книгите е 2,99 лв.

Героите
А сега е време да ви запознаем с Маша и Мечока. Разгледайте техните визитки по-долу...
МАША
Възраст: Предучилищна
Височина: Неподходяща за баскетболист
Тегло: Нито слаба, нито пълна
Адрес: Малка къща край железопътната линия
Любим израз: „Хайде да си играем!”
Навици: Да създава главоболие на всички
Любима храна: Близалки
Хоби: Да играе по цял ден
Страст: Детски филмчета, играчки, книги
Мечта: Да порасне бързо
МЕЧОКА
Възраст: Нито млад, нито стар
Височина: Забелязва се отдалеч
Тегло: Впечатляващо
Адрес: Приятна и уютна къща
Навици: Да изпада в зимен сън
Любима храна: Чай и мед, разбира се
Хоби: Пчеларство и градинарство
Страст: Обича да майстори разни неща, да гледа мачове, да ходи на риболов и да въздиша, седейки на пейка, огряна от лунна светлина
Мечти: Спокоен и тих живот
***

„Егмонт България” е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група „Егмонт”, лидер на пазара за детска и тийн литература. Сред основните партньори на компанията са авторитетни издатели като Disney, Mattel, National Geographic, Warner Bros., Scholastic и Bauer. ЕГМОНТ България е издател на утвърдени и нашумели автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Стефани Майър, Рик Риърдън и Джон Грийн.
Сред най-популярните заглавия в портфолиото на издателството се нареждат романите за Хари Потър и Пърси Джаксън, поредиците „Здрач”, „Дивергенти” и „39 ключа”, класическите приказки на Disney, пътеводителите на National Geographic и образователната поредица „Страховитото”.

Няма коментари: