Онлайн книжарница

неделя, 25 май 2014 г.

Среднощна корона - Сара Дж. Маас


Най-смъртоносният кралски асасин се завръща в „Среднощна корона”


„Егмонт България” издава втората книга в популярната фентъзи поредица „Стъкленият трон” от Сара Дж. Маас. „Среднощна корона” ще може да се открие в книжарниците у нас от 24 май на цена от 14,90 лв.
Той ще може да се закупи в EPUB формат от iBooks Store и Amazon, както и в сайтовете за продажба на електронни книги, базирани у нас като biblio.bg, helikon.bg, mtel.bg/ebook, globulbooks.com, ciela.com и mobilis.bg.

Научете повече...

СРЕДНОЩНА КОРОНА

Преди тя беше смъртоносна.
Сега е неудържима.

Книгата

Селена Сардотиен е най-смъртоносното оръжие на владетеля на Адарлан. След тежки препятствия тя печели конкурса за нов кралски асасин, но далеч не е лоялна към короната... Селена крие тайни дори и от най-близките си хора.
Докато се преструва, че работи за краля, на Селена й предстои да бъде подложена на нови и още по-страховити изпитания. Тя трябва да отвоюва свободата си чрез кръвта на враговете му, а това, което не може да понесе, е да убива за короната. И с всяка инсценирана смърт, с всяка лъжа, която изрича, поставя любимите си хора в смъртна опасност.
Разкъсвана между двамата си защитници – капитана на стражата и принца – и сражаваща се с тъмна сила, много по-опасна от всичко, което е очаквала, Селена трябва да реши за какво всъщност воюва. За свободата си, за сърцето си или за съдбата на кралството…

Отзивите

Бестселър на New York Times и преведен на близо 20 езика, „Среднощна корона” ще увлече почитателите на фентъзито и приключенията в едно незабравимо пътешествие. „Коя е Селена и какво крие тя? Читателите с удоволствие ще потърсят отговор на този въпрос в продължението на „Стъкленият трон”. И ще останат доволни от интригуващия сюжет, вълнуващата романтична нишка и създадения с богато въображение свят”, категорични са и от Booklist.
Запознайте се и с част от мненията на българските читатели за поредицата и главната героиня Селена:
„Колкото и да са популярни напоследък YA романите с момичета за главни героини, рядко се среща някоя, която наистина да е badass и да си заслужи и славата, и респекта. А и отношенията на Селена с останалите герои са една от най-интересните части в книгите.”
„Селена е всичко, което трябва да бъде една жена - силна и борбена личност, умна, хитра, с достойнство.”
„Героиня с качествата на Селена е рядко срещана, тя се бори не само срещу света, който иска да я унищожи, бори се срещу собствената си природа. Това, което ме заплени от първите страници беше нейната издържливост, несломим дух и чувството й за хумор.”
„Харесва ми, че Селена е забавна и донякъде наивна, въпреки начина си на живот и професията. Искам да разбера как ще се развие характерът й по нататък в поредицата.”

Авторът

Сара Дж. Маас живее в Южна Каролина. Обожава приказките и балета, пие прекалено много кафе и е фен на популярните тв програми. Когато не е заета да пише фентъзи романи за тийнейджъри, обикаля калифорнийското крайбрежие. Научете повече на: sarahjmaas.com

***
Егмонт България е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група „Егмонт”. Мисията на компанията е да създава и разказва истории.
Сред основните партньори на издателството са авторитетни световни компании като Disney, Mattel, National Geographic, Warner Bros.
„Егмонт България” е издател на силни и утвърдени автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Стефани Майър, Рик Риърдън, Джон Грийн, Вероника Рот и др.

Няма коментари: