Онлайн книжарница

понеделник, 9 юни 2014 г.

Да изгубиш Хоуп - Колийн Хувър


Няма нищо по-чисто, по-ранимо, но и по-силно от детската душа. Когато един възрастен извратеняк посегне грубо на дете, той ограбва не само чистотата, но и надеждата му.
Вълнуваща, потресаващо вълнуваща е съдбата на двамата близнаци и тяхната най-скъпа приятелка Хоуп. Не е случайно това, че авторката поставя в центъра на книгата съдбата на изчезналото момиче Хоуп, чието име на български език се превежда като Надежда. Дийн се чувства виновен, че я е предал, като не е запомнил не само номера, но дори цвета на колата, която отвлича петгодишното момиче. Шестгодишното момче се чувства предател, че не е помогнал с нищо на своята приятелка, а в паметта си носи спомена за двете малки увити пръстчета, начинът по който той се е мъчил да я успокоява при нейния постоянен плач.
Холдър постоянно се чуди дали Хоуп е жива, дали не е убита и се надява, че все някога ще я види. Съдбата обаче му сервира още по-жесток шок - открива мъртва своята седемнайсетгодишна сестра, която се самоубива.
Юношата е потресен и е убеден, че Лес е сложила край на живота си заради Грейсън, който се отнася пренебрежително към нейните чувства. Младежът реагира според своята възраст - готов е да бие, да пребие всеки, който се опита да докосне, или да оскверни паметта на любимата му сестра близначка.
Холдър е достатъчно чувствителен, за да усети, че мъката на майка им е най-силна, че една майка се чувства смазана, когато изгуби своето дете. Колкото и агресивен да изглежда Дийн, той проявява една сърдечност, една готовност да помогне на по-слабия. Но загубата на малката му приятелка и особено на обичната му сестра отнемат младежките му мечти. Той изгубва всякаква надежда, дори е готов да зареже ученето. И точно в тези дни, когато обърканият, страдащият Дийн е озлобен пред него се появява Хоуп, но с друго име - Скай.
Момчето донякъде е убедено, че това е изчезналата му приятелка, но се бои да не халюцинира. Той е запомнил прекрасните и очи и коси, но все още се съмнява. Въпреки лошите приказки за Скай, Дийн се влюбва в нея до полуда, а в душата си чувства, че това е Хоуп.Подаръкът на Лес разкрива пред Холдън самоличността на Скай, но момчето се обърква още повече. Коя е жената отвлякла Хоуп, ще и навреди ли или ще и помогне ако разкрие истината, но открива нещо по-страшно. Че началникът на полицията е насилвал сексуално малката си дъщеря, сестра си и дори и Лес. Лес!!! Ето поводът за самоубийството. О, о, Дийн! Ти не си могъл да помогнеш на сестра си, и на Хоуп, не само защото си бил малък, но и защото Лес е споделила с майка си, а теб са те пощадили.
В крайна сметка Холдър разбира, че не само майката, но и братът може да бъде смазан от от истината, от постъпките на някой възрастен. Дийн се ядосва, че не може да отмъсти на бащата-изверг, който се самоубива.
Холдър открива, че е длъжен да подкрепя, да обича завърналата се Хоуп.
Двамата тийнейджъри се вкопчват в силата на своите чувства и прозират, по-точно се убеждават, че дори и когато надеждата е изгубена (или отвлечена) тя все пак е жива. Надеждата, Хоуп спасява Дийн не само от отчаянието, но му дава сили заедно да продължат напред в училището и в живота.

Купете "Да изгубиш Хоуп" тук:
http://egmontbulgaria.com/knigi-3/img-src-http-staticegmontbulgariacom-uopng-align-center-border-0-romantichni-romani-376/2-da-izgubish-houp-2179.html

Няма коментари: