Онлайн книжарница

сряда, 21 януари 2015 г.

Рецензия на "З като закови ме" от Алис Клейтън


Заглавието е странно, но също така е и много тъжно, защото разкрива живота в едно проспериращо общество, в което всички човешки чувства и проблеми са поставени на изпитание.
Кое е водещото чувство за младите хора? Естествено Любовта!!!
Но любов чиста, силна, която изисква почтеност и вярност. Дори една невинна целувка за червенокосата красавица София е изневяра. Тя е готова да убие Нийл заради тази целувка. Защото го обича, понеже иска да бъде обичана безкрайно.
"З като закови ме" е продължение на "О като оргазъм" и читателят почти на всяка страница с удоволствие чете любовните преживявания на Саймън и Карълайн, и дори може да допусне, че това е само едно физическо привличане. Единият пътува, другият работи за трима. Техните срещи са вид релакс, почивка от напрегнатото ежедневие. Постепенно обаче разбираме, че тяхната любов не приема фалша, че дори едно премълчано намерение може да предизвика трус или раздяла. Двамата мечатаят непрекъснато да са заедно, но съзнават, че едно семейство трябва да има икономическа стабилност, а и двамата изпитват удовлетворение от своята работа.
Нещата си идват на мястото, когато купуват къща и решават да заживеят заедно, тъй като разделени не биха били щастливи. Още в началото споменах, че обществото е проспериращо. Виждаме как Джилиан, която е шефка на голяма фирма се доверява на своята подчинена, оставя я да ръководи всички. Отношения, които в нашата страна са все още непознати, защото ние живеем на принципа за казана, дяволите и българите.
Трогателна е дружбата и на трите приятелки, които винаги закусват заедно. Помагат си една на друга, но са и готови да се сритат по задника, ако някоя от тях се опитва да налага своите чувства, проблеми и действия.
Колко отговорни могат да бъдат младите хора разбираме от главната героиня. Тя се радва, че шефката и дава възможност да израсте професионално, но и да работи до изтощение за да оправдае доверието.
Насладата от любовта и със Саймън дава малко странна представа за нея като лекомислено момиче. Но тя опровергава това с размислите си за неконвенционалната връзка с любимия. Тя се притеснява дали Саймън няма да загуби от отказа си да пътува. Тревожи се дали тя самата ще издържи на семеен живот и претрупване с работа във фирмата.
Но се оказва, че любовта побеждава всички съмнения и страхове. София също се заравя в леглото с Нийл, защото разбира колко е влюбена в него.
Едно великолепно четиво, което може да те научи да обичаш, да работиш, да вярваш, че животът е такъв, какъвто сам си го направиш.

Купете "З като закови ме" тук:
http://www.bard.bg/book/?id=1886

Няма коментари: