сряда, 11 февруари 2015 г.

ЕГМОНТ издава бестселъра „Ние, лъжците”


Издателство „Егмонт” представя на българските читатели впечатляващия роман „Ние, лъжците” от американската писателка Е. Локхарт. Литературният феномен на 2014 г. е вече отличен с редица награди, сред които Goodreads Choice за най-добра тийн книга (2014), Bookworm Best Award в категорията художествена литература (2014) и YALSA за най-добра художествена книга за тийнейджъри (2015). Не случайно Джон Грийн определя романа като „вълнуващ, красив и проникновен”.
„Ние, лъжците” ще излезе едновременно в хартиен и електронен формат на 14 февруари.
Научете повече...

НИЕ, ЛЪЖЦИТЕ

Книгата

Заможно семейство.
Частен остров.
Интелигентно, но емоционално повредено момиче; страстно момче със собствено мнение.
Четирима приятели – лъжците, чието приятелство се оказва разрушително.
Революция. Инцидент. Тайна.
Лъжи след лъжи.
Истинска любов.
Истината.

Книга, която си струва да прочетете. И ако някой ви попита как свършва, просто ИЗЛЪЖЕТЕ.

Отзивите

Бестселър на New York Times, „Ние, лъжците” е издаден на 16 езика, а правата за филмиране са закупени от Imperative Entertainment. Не само читатели, но и представителите на критиката не скъпят хвалебствията си за романа:

„Докосваща душата история, чудесно разказана и с неочакван обрат; ще допадне както на по-възрастните, така и на по-младите читатели.” - Wall Street Journal

„Впечатляваща мистерия със стъписващ обрат, който ще ви предизвика да я обсъждате отново и отново.” - Parade.com
„Ще запомните тази книга. „Ние, лъжците” описва лятото на момиче, преследвано от мрачна тайна, а краят е колкото удовлетворяващ, толкова и шокиращ.” - Entertainment Weekly
„Амбициозен роман, интелигентен сюжет и въздействащ стил на писане.” - New York Times
Авторът

Емили Локхарт е доктор по английска литература на Колумбийския университет и преподава креативно писане в университета Hamline. Тя е автор на романите We Were Liars, Fly on the Wall, Dramarama, The Disreputable History of Frankie Landau-Banks и поредицата за Руби Оливър: The Boyfriend List, The Boy Book, The Treasure Map of Boys и Real Live Boyfriends.

* * *

„Егмонт” е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група „Егмонт”. Мисията на компанията е да създава и разказва истории.
Сред основните й партньори са авторитетни компании като Disney, Mattel, National Geographic, Warner Bros и др.
„Егмонт” е издател на силни и утвърдени автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Стефани Майър, Рик Риърдън, Джон Грийн, Вероника Рот, Людмила Филипова и др.
Повече за „Егмонт” в България: egmontbulgaria.com, facebook.com/egmont.bg
Официална страница на „Егмонт”: egmont.com
Публикуване на коментар

Представена публикация

Реално и нереално - Урсула Ле Гуин

Урсула Ле Гуин е най-известната и обичана дама в жанровете научна фантастика и фентъзи. Преди много години си изрязвах нейни творби от в. &...