Онлайн книжарница

събота, 28 февруари 2015 г.

Гласуваме в Националните фантастични награди


До 3 март определяме кой ще представи България на Еврокон 2015

Всички ценители на фантастичното могат да подкрепят любимите си творци и произведения, като гласуват в новите Национални фантастични награди до 3 март.
Инициативата е резултат от четиримесечните усилия на над 15 общности, клубове и организации – обединение, което няма аналог в историята ни след 1989 г. В първия ѝ етап, който вече приключи, българските почитатели на фантастиката предложиха над 260 номинации в 24 категории. Пълният списък включва кратки представяния за всяка номинация и показва колко жива и разнолика е фантастичната сцена в България.
Сред категориите се открояват както по-традиционни предложения (писатели, преводачи, художници, издатели, книги, списания, комикси, кино, телевизия и театър), така и нови проявления на фантастичното: компютърни игри, книги-игри, ролеви и ЛАРП събития, сайтове, уебсериали.
След етапа на гласуване ще има балотажи, а в средата на март ще бъдат обявени и отличията за първо, второ и трето място във всяка категория. Класираните на първо място ще получат не само награда, но и шанса да представят България на Еврокон 2015: фестивал, който отличава най-обичаните фантасти от Европа и се провежда ежегодно в различен европейски град.
Организатори на Националните фантастични награди са SciFi.bg, Човешката библиотека, Фентъзи ЛАРП център, Дружество на българските фантасти „Тера фантазия“, knigi-igri.bg, Сборище на трубадури, Shadowdance, организаторите на Зимните Таласъмии и фестивала „Златен Кан“, клуб „Терра Фантазия“, клуб „Иван Ефремов“, клуб „Аркадий и Борис Стругацки“, Клуб по фентъзи и фантастика към ФМИ, клуб „Светлини сред сенките“, клуб „Уибробия“, списание „Дракус“ и др.
Гласувайте тук:
http://scifi.bg/eurocon2015/

Няма коментари: