Онлайн книжарница

петък, 20 ноември 2015 г.

Bright Future (Светло бъдеще)


Bright Future (Светло бъдеще) е приключенска бордова игра, която през април тази година беше успешно финансирана с Кикстартер кампания.

Действието се развива в опустошен от ядрена война свят, в подземните лабиринти на една много по-различна София. Десетилетия след като огромната част от населението е погинала в ядрена война, малцината оцелели се борят да изградят наново живота си под земята.Едни са успели да се скрият в противоядрените убежища от времето на Студената война и се стремят наново да построят обществото, така както го помнят. На други се е наложило да адаптират телата и умовете си и да се превърнат в нещо ново, по-добре пригодено към новата околна среда.По тунелите често стават въоръжени сблъсъци между разпръснатите групи човеци и мутанти, но в укрепените поселища те все още успяват някак да съжителстват.

Играта има два основни сценария, които поставят играчите пред съвсем различни предизвикателства.
В състезателния сценарий историята гласи, че когато са паднали бомбите, епицентър се оказва бившият Партиен дом в центъра на нашата столица. Мощта на експлозиите размества земните пластове и тунелната мрежа под неговите останки бива изолирана от тунелите на метрото и старите бункери, в които намират убежище част от хората. Десетилетия по-късно едно земетресение открива пътя към митичния Тунел на властта, който води към масивна бронирана врата с архаичен компютърен терминал за достъп. С повечко късмет в опасните аномалии, които обграждат този район, могат да бъдат намерени дискети, съдържащи кодовете за достъп до терминала. Който пръв се добере до него, ще се намери в едно добре снабдено и защитено убежище и ще осигури светло бъдеще за себе си и за своето семейство!
В кооперативния сценарий група приятели имат за цел да предпазят останките от човечеството от смъртоносна епидемия, която покосява населението на тунелите в един свят без болници и поликлиники. За да се справят с това, ще им се наложи да обикалят подземията в търсене на престарели доктори отпреди Апокалипсиса. Ще им бъдат нужни и всички наемници, които успеят да привлекат към своята кауза, за да ги пращат из заразените поселища – да предупредят населението, да установят карантина или дори да изтребват носители на болестта. Поставени в един жесток свят, играчите трябва да правят зловещи компромиси със собствената си съвест, докато населението на тунелите се стопява пред очите им.

Можете да си купите играта Bright Future тук:
Ако живеете в България: http://bigbag.bg/product/2257/bright-future-svetlo-badeshte.html

Ако живеете извън България: http://www.vermingames.eu/#!games/cjg9
Автор на презентацията е Радомир Мирчев - един от създателите на играта.

Няма коментари: