Онлайн книжарница

сряда, 28 март 2018 г.

Половин свят - Джо Абъркромби


Полoвин свят
Книга втора от трилогията РАЗБИТО МОРЕ
Гетланд отчаяно се нуждае от съюзници. Но къде да намериш такива, когато около теб има само врагове? Отец Ярви знае отговора: на другия край на света... или сред редиците на неприятеля.
Момчето се обучава в тренировъчния квадрат, момчето се бие рамо до рамо с другарите си в стената от щитове и така се превръща в мъж, във воин. И воин е всичко, което Бранд някога е искал да бъде, а също да върши добро и винаги да стои в светлото. За беда, не всички момчета са докоснати от майка Война.
А, Трън Бату е, макар и момиче. Нещо повече, Трън Бату е трън в задника на целия свят. Жените й се присмиват, защото не е като тях, мъжете я ненавиждат, защото иска да е като тях. Нека говорят, нека я сочат с пръст - нищо не е от значение, стига да се покрие с воинска слава и да отмъсти смъртта на баща си.
Майка Война, майка на враните, разперва железни криле над земите около Разбито море.
Задава се буря.


Джо Абъркромби
Джо Абъркромби е роден на 31 декември 1974 г. в Ланкастър, Англия. От малък е пристрастен към компютърните игри. Завършва Кралското училище в Ланкастър и психология в Манчестърския университет. Живее със съпругата си Лу и трите си деца в Бат, графство Съмърсет.
С богатството и пълнокръвието на световете, които изгражда, с ярките герои, смел език и майсторски развити сюжети Абъркромби е автор, който ще стои достойно в домашната ви библиотека до Дж. Р. Р. Мартин, Стивън Ериксън, Брандън Сандерсън.

Няма коментари: