Онлайн книжарница

петък, 9 януари 2015 г.

Рецензия на „Щурмът на съзнанието” от Игор Прокопенко


Ако човек прочете "Спомнете си кои сте" от Дейвид Айк се убеждава в псевдодемокрацията на САЩ. А Игор Прокопенко сякаш продължава Айк и допълва, че от 1945 г. се води война между суперсилите. Но тази война е за тотален контрол върху съзнанието и подсъзнанието на противниковите войници, на населението на цели страни.
Моралът на американските управляващи е показан още в картината на окървавения Кадафи, когото тълпата убива, а Хилари Клинтън се превива от смях пред целия свят. Двете суперсили - Америка и Русия водят необявена война, в която няма танкове и самолети, но има "слипъри", киборги, тайни оръжия, които въздействат върху съзнанието на хората. В книгата не се спестява истината. Както в САЩ, така и в Русия много учени разработват открития, за да могат да зомбират човека. Има специалисти, които от далечни разстояния могат да направляват човешката дейност, да убиват, да обработват съзнанието по свой модел и съзнание.
Ханс Андерсен казва: "Измислиците ни са изтъкани от действителността."
А хората живеят в една страшна действителност, в която богатият посяга дори на залъка на бедния, а човешкият живот е разменна монета, т.е. валута, с която се купуват цели държави.
Психотронното оръжие действа, но все още не толкова силно, колкото им се иска на суперсилите. Прокопенко откровено признава, че и в Русия учените разработват оръжия за масово поразяване, за масово отравяне, но всичко е дълбоко засекретено.
Може би сте чели "Славеят на Майкъл" от Орсън Скот Кард. Оказва се, че програмирането на хора вече е реалност. И точно както в повестта на Кард са обрисувани случаи на хора, които трябва да извършат нещо заложено в паметта им, дори и атентат, след като блоковете в ума им биват отключени чрез определени думи.
Неслучайно авторът вмъква образите на Хитлер, Химлер и Рудолф Хес, за да докаже, че изчадията адови не свършват, че войната не е спирала и дали се води прикрито или с явни заплахи, тя върви към един страшен край. Авторът не твърди конкретно, че Тунгуският метеорит е дело на човека, но според него пораженията са подобни от тези на бомбите над Хирошима и Нагазаки. Велики учени като Никола Тесла са впрегнати в яките прегръдки на лицемерните човеколюбци от Америка. Прокопенко не скрива, че и в Русия още в началото на 20 век учените се се стараят да открият необходимото им оръжие.
"Днес успяхме да надникнем в черната кутия на Пандора през ключалката. Но ключовете вече са налице. И някой ги притежава."
„Щурмът на съзнанието”
Най-страшното, което авторът казва е, че държави, които имат ядрени чадъри не признават никакви правила. Те винаги са прави, а дребните държавици трябва да правят каквото им кажат суперсилите.
Светът е във война, която се определя не от обикновените хора, а от тези, които просто си играят с тяхната съдба.
Вълнуваща, но и отрезвяваща е книгата на Игор Прокопенко, и непременно трябва да се прочете.

Купете „Щурмът на съзнанието” тук:
http://www.bard.bg/book/?id=1881

Няма коментари: