Онлайн книжарница

четвъртък, 2 ноември 2017 г.

Феномени - Ани Джейкъбсън


Разсекретена история на най-мащабните изследвания в областта на екстрасензорното възприятие и психокинезата
В продължение на повече от четири десетилетия Щатите са проучвали екстрасензорното възприятие и са го използвали в опити за откриване на заложници, бегълци, секретни бази и свалени самолети; за разкриване на тайните на други държави и за предотвратяване на бъдещи заплахи. Сред участващите особено активни са ЦРУ, Агенцията за военно разузнаване, Агенцията за национална сигурност, Агенцията за борба с наркотиците и армията.
Авторката на бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ Ани Джейкъбсън за първи път хвърля светлина върху тези радикални и спорни програми, като използва разсекретени документи и разговори с над петдесет участници в тях – бивши учени и аналитици от ЦРУ и Министерството на отбраната, както и екстрасенси.
Какви хора е наемало американското правителство за тези свръхсекретни програми? Как подхождат учените към подобна загадъчна тема? Какво е предизвикало интереса на правителството в тази област и дали проучванията продължават и до днес? „Феномени“ е завладяващо изследване, което разкрива докъде могат да стигнат правителствата в името на националната сигурност...

Няма коментари: